Болен от множествена склероза събира пари за лечение

Единствената утеха на Стоян е православен сайт, който той поддържа

11 години мъж от Пазарджик се опитва да пребори една коварна болест – множествената склероза. Заболяването покосява предимно млади хора и при нея единственото нещо, което можеш да правиш, е да седиш или да лежиш.
Бил на 29 години, когато чул от лекарите страшната диагноза. Сега 40-годишният Стоян Караджов стои по цял ден вкъщи, прикован за стола, а единствената му утеха е православен сайт, който поддържа.

Болен от множествена склероза събира пари за лечение

Болен от множествена склероза събира пари за лечение

Още преди 11 години той започнал да търси начин за лечение, но специалната комисия, която решава кой да получи лечение, му отказала, тъй като бил отскоро болен , а други се нуждаели повече от него. Стоян трябвало да пие интерферон бета, но така и не му отпуснали безплатно лекарството, а то е много скъпо. Едва след 3 години комисията се смилила над болния мъж и му отпуснала медикамента. Той струва по 1000 долара на месец и засега се плаща от Здравната каса. Интерферонът обаче служи само да поддържа болните от множествена склероза, но не и да ги лекува. Единственият шанс на Стоян е лечение в специализирана болница в Санкт Петербург, Русия. За целта обаче е необходимо той и майка му да съберат 100 000 лева, а това е ужасно голяма сума за тяхното бедно семейство, което едва свързва двата края.
От месец Стоян пиел нова хранителна добавка, която успяла да помогне на лекарка от София, която постигнала известно овладяване на болестта. И този медикамент обаче е скъп за семейството – 180 лева на месец, а семейството живее с почти толкова средства.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Болен от множествена склероза събира пари за лечение

  1. Защо си мисля ,че именно в началото на болестта би трябвало да има лечение за да се избегне по-лошо!Това не е здравна система… не знам просто какво е!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *