Бразилски орех за дълголетие, мъжка сила и женственост!

Екзотичните ядки смъкват успешно холестерола и кръвната захар

Бразилският орех е отдавна познат с уникалните си качества, които са му дали дори името адката на живота. У нас тази ядка също е позната и се продава в магазините за здравословни храни. Има я както печена, така и сурова.
Бразилският орех има уникални качества, които дават на силния пол повече мъжественост, а на дамите – ефирна женственост. Той лекува безплодие при мъжете и забавя настъпването на критическата възраст при жените.

Бразилски орех за дълголетие, мъжка сила и женственост!

Бразилски орех за дълголетие, мъжка сила и женственост!

Но е добре да знаете, че максималното количество, което може да хапвате на ден са само 2 бразилски ореха. Това е така, тъй като ядката съдържа огромно количество селен – елементът на живота и дълголетието, но в по-големи количества той става враг на организма ни. Затова ако решите да хапвате от този орех, да знаете, че трябва да ограничите консумацията само до 2 ореха дневно.
Бразилските орехи съдържат полезни мазнини, витамини и микроелементи, с които тялото ни се чисти от натрупаните токсини, вредни шлаки и отрови и същевременно се зарежда със сила и здраве.
Последни изследвания сочат, че екзотичните ядки дори се борят с туморите и рака, тъй като са богати на антиоксиданти.
Бразилските орехи усилват имунитета, а освен това те засищат успешно апетита и дават енергия на организма, така че могат да се ползват и от хора с наднормено тегло, които искат да се вталят. В тях има много витамини, минерали, протеини и полезни мазнини – омегаа-6 мастни киселини и микроелементи, което действат благотворно върху сърдечно-съдовата система.
Друго тяхно вълшебно качество е, че намаляват високите нива на лошия холестерол и смъкват високата кръвна захар. На всичкото отгоре, те предпазват очите ни от перде.
Освен за здравето, те се грижат и за красотата ни. Полезните мазнини в тях подхранват косата, косата и ноктите ни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *