Снимка на бременна, която роди сама на тревата, възмути света

Младата майка трябвало да изчака да мине лекарската стачка, за да бъде разродена

Една снимка взриви интернет пространството. На нея жена ражда своето бебе сама и на трева, заради това, че лекарите са в стачка. Ужасяващото фото е запечатало моментът, в който 28-госишната мексиканка Ирма Лопез Аурелио вече е родила бебето си на тревата.

Бременна

Бременна

Горката жена трябвало да чака над два часа някой да й обърне внимание и да й помогне да роди детенцето си, но накрая успяла сама да се справи с трудната задача.
Снимката е запечатала мъката на майката, която току-що е родила своето бебе, след като е молела за помощ някой лекар да й помогне. В Мексико обаче лекарите са били излезли в ефективна стачка и нямало медицинско лице, което да се погрижи за родилката.

Ирма, която сама роди своето бебе заради лекарска стачка

Ирма, която сама роди своето бебе заради лекарска стачка

Фотото обиколи за минути земното кълбо и предизвика вълна от недоволство. Снимката е много трогателна, тъй като родилката стене от болка и ужас, а в краката й лежи току-що роденото бебе в безпомощно състояние, пише „Блиц” като цитира мексиканското издание La Razon.
28-годишната Ирма се събудила на същия ден, в който е направена снимката, от силни контракции и помолила съпруга си да я закара до най-близката болница на южномексиканското градче Oaxaca. Там обаче течала лекарска стачка и нито един доктор не се притекъл на помощ на жената. Заявили й най-безцеремонно, че трябва да изчака 2 часа, докато протестите на докторите свършат и приготвят залата за раждане. Жената излезла навън, но в един момент родилната дейност започнала и тя трябвало да се справи сама. Едва след като станала белята, хората се притекли на помощ. Майката и бебето вече са добре.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Снимка на бременна, която роди сама на тревата, възмути света

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *