Този чай ще Ви помогне при болно сърце

Билков чай от черен глог помага да се подобри общото състояние на хора с болно сърце, той има малко по-добри лечебни свойства от червения глог

Известени са ползите за здравето от билковия чай от червен глог за болно сърце. Сега решихме да Ви обърнем внимание на един сродник на червения глог и това е черният глог. Той също като червеният вирее по горите, а може да го срещнете и в парка. Неговите цветове и плодове са също така полезни като на червения глог, но имат малко по-добри лечебни свойства. Различават се и по цвят и по костилките, които в черния глог са няколко малки за разлика от червения глог, който има само една.

Tea, black hawthorn is useful for a heart condition.

Чаят от черен глог е полезен за болно сърце.

Билката засилва кръвообращението на сърцето и мозъка, намалява възбудимостта на сърдечния мускул, подобрява съкращенията му и леко понижава кръвното налягане, пише сайтът hapche.bg. Общо взето подобрява здравословното състояние на хора с болно сърце. Черният глог е добро средство срещу артериосклероза, установено е, че екстрактът от него намалява холестерола в кръвта. Полезен е също и при безсъние и при хиперфункция на щитовидната жлеза, нервност, при заболявания на отделителната система, увеличена простата, проблеми с дишането – задух и други.

Може да се ползва както чай от глог така и настойка от него. В 0,5 л вряла вода се накисват 2 супени лъжици цвят от глог, след прецеждане чаят е готов за пиене – по 3-4 пъти дневно на гладно. Ако чаят се прави с плодовете му може и 1 супена лъжица да се вари за 10 минути.

Настойката се прави като се накисне 1 супена лъжица настърган глог или цвят в ракия и се остави да престои 1 седмица и се пие по 20-30 капки също 3-4 пъти дневно на гладно, както и варианта от аптеката.

Плодовете на глога са полезни, също и ако се ядат директно, когато са узрели. Те и листата съдържат витамин С, каротин, ензимите емулсин и липаза, етерично масло, сорбит, холин, ситостерин и други.

Други полезни растения при болно сърце са чесънът, зеленият чай, лютият червен пипер и други, за ползите от пипера четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *