Чаша червено вино лекува 100 болести

Ресвератролът, който се съдържа в искрящата течност, предпазва организма от редица заболявания

Всички знаят, че червеното вино е много полезно. Но сега учените разкриха и още няколко негови полезни влияния върху човешкия организъм. Оказва се, че освен, че има безброй полезни вещества, които предпазват сърцето, съдовата система и артериите, виното носи и настроение, а с него и здраве. Испанските учени са потвърдили това, като са доказали, че хората, които често употребяват малки количества вино, боледуват много по-малко и са по-малко склонни да изпадат в депресии. Става въпрос за чаша червено вино на ден, не повече.

Чаша червено вина лекува 100 болести

Чаша червено вина лекува 100 болести

Благоприятното въздействие на виното върху човешкото здраве се знае от древни времена. Античните хора са имали култ към него, дори са му измислили бог.
Искрящата течност намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет от 2 тип, дихателни проблеми, снижава риска от развитието на рак на дебелото черво и забавя появата на деменция. Освен това чаша от румената напитка предотвратява образуването на камъни в жлъчката и като цяло удължава живота .
Учените смятат, че благотворното влияние на виното, се корени във веществото ресвератрол, който то съдържа и който оказва защитно действие върху някои части на мозъка. Именно ресвератролът влияе за подтискане на раковите заболявания, а така също понижава кръвното налягане, намалява нивото на кръвната захар и предпазва от атеросклероза и болестта на Алцхаймер.
Освен във виното и гроздето, ресвератролът може да бъде открит и в някои други плодове, а така също и в какаото и непечените ядки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *