Червената детелина помага при менопауза

Червената детелина е добре позната в България и се препоръчва при редица здравословни проблеми, включително менопауза и астма, пише сайтът zajenata.bg

Растението се използва като лекарство срещу неприятните симптоми, появяващи се при менопауза. Освен това то се използва и при редица други заболявания, сред които бронхит, астма и различни възпалителни процеси в тялото. Твърди се, че червената детелина влияе добре и на кръвообращението, което се подобрява след нейната употреба, а освен това понижава нивото на холестерола и спомага да се поддържа здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Растителният естроген, който се съдържа в нея, представлява хормонална терапия за жените преди и по време на менопауза, а изследванията в тази посока потвърждават нейното благотворно действие.

Червената детелина помага при менопауза

Червената детелина е добре позната в България и се препоръчва при редица здравословни проблеми, включително менопауза и астма

Цветът от червена детелина в комбинация с някои други билки и здравословни храни е надеждно средство и срещу туморните прояви в тялото.

В народната медицина съществуват рецепти за кремове за лечение на различни кожни възпаления, приготвени от червена детелина, а така също и чайове против възпалено гърло и сиропи за лечение на бронхит, астма и облекчаване на симптомите, които съпътстват неприятната менопауза.

Ето и как сами можем да приготвим сироп от червена детелина.

Една връзка червена детелина се смесва с две чаши мед и след това се сварява. След това към сместа се добавя сокът на два прясно изцедени лимона заедно с корите им, а накрая готовата смес се поставя в бутилка. Препоръчва се да се пие по 1–2 супени лъжици до три пъти дневно, като е добре сиропът да се преглъща по-бавно.

Чай срещу настинка и възпалено гърло, приготвен от червена детелина.

Към четири чаши вряла вода се добавя една шепа сушен цвят от червена детелина. Оставя се да престои 15 минути, след което се добавя и една супена лъжица мед. Приготвеният по този начин чай е ефикасен срещу настинка, а така също и при болно гърло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *