Четири начина за трениране на мозъка и поддържане на добра памет

Има няколко начина да тренираме способността си да помним и за добра памет учените дават четири съвета, с които да си помогнем

Дали по наследство сме по-разсеяни и не помним или това се дължи на напредването на възрастта и измененията в мозъка, но на всеки е изневерявала така важната добра памет. Способността да помним се променя с годините, но именно порати тази причина за добра памет учените са измислили няколко начина, с които да подобрим намаляващата ни способност да помним.

добра памет

Има няколко начина да тренираме способността си да помним и за добра памет учените дават четири съвета, с които да си помогнем

Има четири научно доказани начина, с които може да тренирате мозъка си за добра памет.
Първият е да правим всеки ден аеробни упражнения. Към тях спадат ходенето пеша, плуването, физически упражнения, карането на колело, все неща, при които се поглъща голямо количество кислород. Това подобрява мозъчното кръвообращение и подобрява паметта.
Вторият е да премахнем мазнините около кръста и талията. Именно тази тлъстина увеличава риска от деменция. Учените са доказали отдавна, че хора, които имат повече тлъстини около корема и талията, са изложени на много по-висок риск от загуба на паметта. Това е так, защото коремната мастна тъкан е много обемна и черният дроб изтегля белтъка, нужен за мастната обмяна, от запасите на други части на организма включително и от мозъка. Това води до когнитивни и проблеми с паметта. За добра памет смъкнете корема и тлъстините около него.
Третият начин за подобряване на паметта са различните видове умствени игри. Решаване на кръстословици, учене на чужд език, игра на карти, шах и други игри, при които е необходимо мислене са идеални за добра памет.
Четвъртият начин е да спрем пиенето на големи количества алкохол. Алкохолът е един от най-важните фактори когато се говори за загуба на памет. Затова ако искате добра памет, пийвайте по едно питие, но сревнително рядко.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *