Чудодейно семе от древността бори астма, диабет и рак

Кой би знаел, че едно малко черно семе известно от древността би могло да помогне за лекуване на диабет, рак, епилепсия и други?

В действителност, Nigella Sativa е растение известно като „семето на благословията”, предоставено от природата и полезно срещу различни заболявания към тях хронични и такива като рак, диабет, астма, епилепсия и други. Забележителна е способността му да възстановява баланса на здравето, това прави растението да изживява модерно възраждане и да придобива популярност, пише NaturalNews.

Nigella Sativa is useful for asthma, diabetes and cancer

Черното семе Nigella Sativa е полезно при астма, диабет и рак

Растението Nigella Sativa е ценено от египетските фараони. Това е открито от съвременните изследователи. Черно масло от семената имат сериозно присъствие в древните култури и за първи път е записана преди около 3300 години. Бутилката, която съдържа такова масло е била намерена в гробницата на египетския фараон Тутанкамон, тъй като се е смятало, че маслото от черните семена са важни в задгробния живот. И кралица Нефертити е използвала маслото за лечение и за красотата си за придобиване на лъскава коса и красива кожа. Египетските лекари са предписвали черно масло от семена за различни оплаквания като лошо храносмилане, главоболие, настинки и инфекции. Днес, учените са преоткрити Nigella Sativa и признават неговият мощен лечебен потенциал. Някои от болестите, за които тези семена помагат да бъдат облекчавани включват диабет тип 2.

В тестове с животни тези черни семена подобряват глюкозния толеранс и телесното тегло, като водни екстракти на семената се прилагат орално. Изследователите установили, че екстрактът инхибира чревната абсорбция на захарта, което от своя страна намалява кръвната захар. Маслото от черни семена е богато на thymoquinone, beta-elemene и beta-sitosterol и е ожесточен противораков агент. Той защитава срещу оксидативен стрес, предизвиква клетъчна смърт на раковите клетки и повишава имунитета. Няколко изследвания са показали, че е ефективно срещу рак на панкреаса, на дебелото черво и рак на гърдата. Полезни при епилепсия – изследване на 23 деца показва ефективността на семената за намаляване на честотата на пристъпите. По време на разследването в рамките на четири седмици, участниците получават или плацебо или екстракт от черни семена. Тези, които са били дадени Nigella Sativa имали значително намаляване на припадъците.

“Фигурин

Но това не е всичко. Според GreenMed Info, черните семена са също: противовъзпалителни, антибактериални, аналгетици, имат противовирусно, спазмолитично и антиоксидантно действие. Освен това, Nigella Sativa успокоява високо кръвно налягане, астма, язви, и остра възпалено гърло и предпазва от MRSA инфекции. Освен това, тя подхранва тялото и при умора; успокоява кожни проблеми като екзема, акне и псориазис, лекува дизентерия, диария, запек и други храносмилателни смущения. Ако смятате, че Nigella Sativa е семе чудо, просто може да се каже, че е наистина такова. С такова изобилие от заболявания и дори като рак и диабет, за които помага растението, то наистина е изключителен природен лек.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *