Чудодейно семе от древността бори астма, диабет и рак

Кой би знаел, че едно малко черно семе известно от древността би могло да помогне за лекуване на диабет, рак, епилепсия и други?

В действителност, Nigella Sativa е растение известно като „семето на благословията”, предоставено от природата и полезно срещу различни заболявания към тях хронични и такива като рак, диабет, астма, епилепсия и други. Забележителна е способността му да възстановява баланса на здравето, това прави растението да изживява модерно възраждане и да придобива популярност, пише NaturalNews.

Nigella Sativa is useful for asthma, diabetes and cancer

Черното семе Nigella Sativa е полезно при астма, диабет и рак

Растението Nigella Sativa е ценено от египетските фараони. Това е открито от съвременните изследователи. Черно масло от семената имат сериозно присъствие в древните култури и за първи път е записана преди около 3300 години. Бутилката, която съдържа такова масло е била намерена в гробницата на египетския фараон Тутанкамон, тъй като се е смятало, че маслото от черните семена са важни в задгробния живот. И кралица Нефертити е използвала маслото за лечение и за красотата си за придобиване на лъскава коса и красива кожа. Египетските лекари са предписвали черно масло от семена за различни оплаквания като лошо храносмилане, главоболие, настинки и инфекции. Днес, учените са преоткрити Nigella Sativa и признават неговият мощен лечебен потенциал. Някои от болестите, за които тези семена помагат да бъдат облекчавани включват диабет тип 2.

В тестове с животни тези черни семена подобряват глюкозния толеранс и телесното тегло, като водни екстракти на семената се прилагат орално. Изследователите установили, че екстрактът инхибира чревната абсорбция на захарта, което от своя страна намалява кръвната захар. Маслото от черни семена е богато на thymoquinone, beta-elemene и beta-sitosterol и е ожесточен противораков агент. Той защитава срещу оксидативен стрес, предизвиква клетъчна смърт на раковите клетки и повишава имунитета. Няколко изследвания са показали, че е ефективно срещу рак на панкреаса, на дебелото черво и рак на гърдата. Полезни при епилепсия – изследване на 23 деца показва ефективността на семената за намаляване на честотата на пристъпите. По време на разследването в рамките на четири седмици, участниците получават или плацебо или екстракт от черни семена. Тези, които са били дадени Nigella Sativa имали значително намаляване на припадъците.

Демир бозан билки за бъбреци

Но това не е всичко. Според GreenMed Info, черните семена са също: противовъзпалителни, антибактериални, аналгетици, имат противовирусно, спазмолитично и антиоксидантно действие. Освен това, Nigella Sativa успокоява високо кръвно налягане, астма, язви, и остра възпалено гърло и предпазва от MRSA инфекции. Освен това, тя подхранва тялото и при умора; успокоява кожни проблеми като екзема, акне и псориазис, лекува дизентерия, диария, запек и други храносмилателни смущения. Ако смятате, че Nigella Sativa е семе чудо, просто може да се каже, че е наистина такова. С такова изобилие от заболявания и дори като рак и диабет, за които помага растението, то наистина е изключителен природен лек.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *