Цветът на лицето може да сигнализира за чернодробна цироза

Цветът на лицето може да сигнализира за редица здравословни проблеми, включително чернодробна цироза

Известно е, че цветът на лицето може да разкрива различни заболявания, сред които астма, сърдечен порок, чернодробна цироза, анемия и редица други.

Червен цвят

Възможно е този цвят на лицето да сигнализира за болест на сърдечно-съдовата система и в голяма част от случаите за сърдечен порок. Трябва да се направи консултация с кардиолог, който може най-точно да определи какво е действителното здравословно състояние на пациента, както и да назначи нужното лечение.

Посиняло лице

Наличието на такъв цвят върху бузите, устните и челото е сигнал за хронично заболяване на белите дробове, главно за  емфизем или бронхиална астма. Нужно е да се посети пулмолог или терапевт.

Цветът на лицето може да сигнализира за чернодробна цироза

Цветът на лицето може да сигнализира за редица здравословни проблеми, включително чернодробна цироза

Бели петна

Неочакваната поява на бели петна върху бузите, докато кожата е бледожълта на цвят, е възможно да говори за вегетосъдова дистония или за астеноневротичен синдром. Трябва да се потърси съвет от невропатолог, който да изясни причината за това състояние.

Бледо лице

Бледият цвят на лицето и вътрешната страна на устните и клепачите е сред основните признаци на анемията. В този случай е нужно да се потърси съвет от хематолог. 

Кафяв цвят

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Този цвят се появява под формата на петна по скулите и е сигнал за бъбречна болест или за инфекциозна болест на пикочния мехур. Трябва обезателно да се потърси съвета на уролог.

Зелен цвят

Говори за чернодробна цироза на черния дроб, заболяване на жлъчката  или злокачествено заболяване. Наложителна е консултация с гастроентеролог.

Жълт цвят

Наличието на жълт цвят и на жълти петна по лицето е сигнал за възпаление на черния дроб или жлъчката. Трябва незабавно да се потърси хепатолог.

Тези съвети обаче могат да послужат само при ранното откриване на болестта в нейния начален стадий. Трябва да се потърси специалист, който може най-точно да определи състоянието и дали цветът на лицето се дължи на сърдечен порок, астма, чернодробна цироза или друго заболяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *