Д-р Петерис Клява за смъртта и другото измерение

Мнението на д-р Петерис Клява по въпроса за смъртта и другото измерение, над който е размишлявал

Наред с ежедневната лекарска практика д-р Петерис Клява, специалист реаниматор и детски лекар от Латвия, изучава глобалните въпроси, които засягат всеки жив човек – какво представлява смъртта и има ли живот след нея в друго измерение. По тези въпроси учените са на различно мнение. Едни приемат смъртта като някакъв природен закон, след нея човек се изгубва безвъзвратно от света на живите, други са на мнение, че има живот след смъртта на енергийно ниво, трети са на мнение това, което казва Библията за смъртта и се обосновават с научни факти и т. н. Каква е истината и как можем да разберем коя е тя?

Д-р Петерис Клява, реаниматор, е изследвал въпросите за смъртта и другото измерение наблюдавайки своите пациенти

Д-р Петерис Клява, реаниматор, е изследвал въпросите за смъртта и другото измерение наблюдавайки своите пациенти

Д-р Клява се сблъсква със смъртта почти всеки ден и при това на деца, тези невинни и чисти създания. Това го е подтикнало да изследва тези важни въпроси. Неговото мнение по въпроса за смъртта се доближава до това, което е описано в Библията, но има и малко различия. Както казва той в едно интервю, когато човек умира душата излиза от тялото и отива в друго измерение, както и други са на това мнение. До него са стигнали въз основа на описаните преживявания на хора попаднали в кома и свидетелствали за това, какво са видели, за някаква светлина и едва ли не среща с починали близки. Други станали свидетели на свръхестествени явления и това са лекари, летци и космонавти, но не смеят да ги споделят, за да не ги помислят за луди. Според доктора религията помага на хората да преодолеят мъката от загубата на близък човек. Той е на мнение, че смъртта не е краят на живота, а само преминаване в друго измерение, подобно на отиването при Бог в християнството.

Каква е истината по въпроса има ли живот след смъртта?

Трябва да се съобразим и с източника на живота Бог и какво ни е разкрил по този въпрос в Словото си. Там много ясно пише, че в буквалния смисъл живот след смъртта няма, а това за вечния живот в рая ни е дадена светлина, че Исус изкупи греховете на всички човеци, за да бъдат спасени (до получат вечния живот) тези, които вярват в него. Има обаче една съществена разлика от писаното в Библията с това на тези свръхестествени явления. И тя е, че животът след смъртта започва при Второто пришествие на Христос, както е писано, а не буквално веднага в друго измерение и на енергийно ниво. Това е надеждата за човешката раса, дадена ни от Бог. Значи има надежда за живот според описаното, но не както ни го поднасят някои окултисти и учители от Изток, а с материални тела, както сега имаме такива. Та нали в началото Адам и Ева са били създадени да живеят вечно, но при условие на послушание и са били зависими от плода на дървото на живота, който е правел така, че клетките да се обновяват и да не настъпват старост, болести и смърт. За това дърво пише както в началото на Библията, така и в края, където се дава описание, че хората ще се хранят с него, за да не умират вече никога.

“Демир

Има ли нещо, което да ни убеди в това? Например свръхестествените явления, независимо от това, че източникът може да не е Бог, както е в почти всички случаи. Това само ни доказва, че има друг свят, за който говори и Библията Друго доказателство са научните доклади подкрепящи теорията за сътворението на света според Библейския доклад. Както някои учени се обосноват, живот се поражда само от живот, от мъртвата материя живот не може да се породи и това е едно важно научно заключение, което ни потвърждава достоверността на Библията, че има Бог и че има надежда за всички, но само при условие на вяра в Бога и съобразяване на живота с писаното в Словото. Подкрепящи теорията за сътворението според Библейския доклад са Нютон, Айнщайн, Блез Паскал, Луи Пастьор, Макс Планк, астрофизикът Сър Фредерик Хойл, професорът по философия Антъни Флу, английският учен Джон Мартин Рийс и други авторитетни личности. Самата материя на клетките на живите организми говори, че са създадени от Някой и не могат да бъдат плод на случайността в никакъв случай.

Повече може да научите във видео клиповете към статията. Възниква въпросът, защо като има такова нещо не се говори повече на хората за това, което е най-важното, а се подминава или се говори само малко по най-важния въпрос за живота. Има обяснение в теориите за конспирациите. Световният елит не желае да се знае истината по тези важни за живота на човека въпроси. Налагането на еволюционната теория като вярна или на други неверни теории, води хората в грешна посока и загуба на това, което най-много ги вълнува – има ли живот след смъртта, именно на този живот. Който не вярва на това, нека си прочете Библията, там го пише и Бог го е дал това знание. По въпроса за свръхестествените явления сме предупредени в Словото, че в последните времена ще ги има много и ще има лъжеучители и лъжехристи, които ще се стремят да измамят дори и тези, които са повярвали и познават Библейските доктрини. Едни от тези измамни учения са именно за живота след смъртта на енергийно ниво, за спиритизма и окултните явления и други подобни. За живот след смъртта може да се говора според описаното в Словото, как и кога ще бъде. И това е белег за последното време – увеличаването на свръхестествените явления. Във видео клиповете са обяснени някои по-важни неща.

Цитати за вярата в Бога от Библията

Цитати за вярата в Бога от Библията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *