Да пречистим своя черен дроб с тези храни

През пролетта е най-добрият момент за пречистване на черен дроб, затова яжте тези храни и тялото ви ще бъде здраво

Има няколко храни, които гарантират изчистване на вашия черен дроб, без да се налага да правите някои по-особени и скъпи и трудоемки процедури.
Богатият на алицин и селен чесън е един от най- мощните храни, които помагат в този процес. Освен това чесънът притежава доста съединения, които активират чернодборбните ензими и защитават органа от отрови, подпомагайки процесите на детоксикация.
Друг тъкав полезен продукт, който води до детокс на черен дроб, е грейпфрутът. Той е богат на витамин С и антиоксиданти, но също така и съединения, стимулиращи чернодробните ензими, а те от своя страна прочестват органа. Съдържащият се в грейпфрута нерингенин на всичкото отгоре подобрява обмяната на мазнините в нашия черен дроб и го предпазва от омазняване.

черен дроб

През пролетта е най-добрият момент за пречистване на черен дроб, затова яжте тези храни и тялото ви ще бъде здраво

Ако искате вашия черен дроб да е здрав, трябва да ядете и поне 5-7 порции пресни зеленчуци. Особено благотворно за изчистването на органа действат зеленолистните зеленчуци, тъй като те съдържат изчистващи съставки, които извеждат тежките метали от черния дроб и стимулират работата на жлъчката.
Като говорим за зелени неща, за здрав черен дроб е добре да се научите да пиете и зелен чай. Той съдържа катехини, които премахват мазнините в черния дроб и подпомагат за правилното му функциониране. Зеленият чай също така има способността да извежда токсините от тялото, затова трябва да пиете поне 2-3 чаши от него на ден.
Мощен защитник на черния дроб е и куркумата. Освен че премахва токсините, тя има способността да регенерира болните клетки. Куркумата стимулира жлъчката да изпуска жлъчен сок като по този начин подобрява работата и на вашия черен дроб.
Друга много известна храна, която има способността да регенерира важния черен дроб, е авокадото. Ако то присъства често на трапезата ви, има вероятност никога да не получите проблеми с този важен ораган.
Орехите също са много полезни за пречистване на черен дроб. Съдържащите се в тях L-аргинин, аминокиселина, глутатион и омега-3 мастни киселини го пречистват много успешно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *