Да се справим със зимната настинка с цикория и сода

Два начина за справяне с досадната настинка като използваме цикория и сода за хляб

Продължава сезонът на зимната настинка с променливото време. Рязката промяна на времето оказва своето влияние върху здравето. С изпотяването от промените във времето започват да ни атакуват вируси. Поради това започваме да се чувстваме отпаднали и ни навестява досадната настинка.

За да се справим със сезонната настинка можем да си послужим с едно от многото лечебни растения, които служат за тази цел и това е билката цикория. Тази билка може да помогне при проблеми с жлъчката, пречиства черния

sinya_cikoriya

Два начина за справяне с досадната настинка като използваме цикория и сода за хляб

дроб, при липса на апетит, при проблеми с вируси, за усилване на имунната система, полезна е за сърцето и други.

При настинка се прави запарка на една чаена лъжица корени от цикория в 500 мл във вода. Изпива се, след това по една чаена лъжичка три пъти дневно.

Друг начин за справяне с проблема с настинката е солена вода със сода в нея да се вкара в ноздрите с тръбичка, така че разтворът да иде навътре. За целта се приготвя четвърт литър вода, слага се в нея четвърт чаена лъжица сода и още толкова сол. Този разтвор пречи на създаването на благоприятна среда за различните причинители на досадната настинка в носа. Желателно е течността да се задържи в ноздрите за по-дълго време и да се направи процедурата два три пъти едно след друго.

Това са едни от възможните начини за справяне с настинката, но да не забравяме, че трябва да се храним с повече сурови плодове и зеленчуци, заради витамините и е от полза изпотяването, но да се пазим от течения и рязка смяна на температурата.

Едно интересно четиво може да прочетете – ТУК. 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *