Депресията бяга от орехи, босилек и жълт кантарион

Наред с хранителния режим, е добре да се включи и двигателен такъв

Хранителният режим е много важен при хора, които са склонни към депресия. Това идва от нарушаването на киселинно-алкалния баланс в организма, заявяват лекари. Когато организмът е прекалено киселинен, настъпват промени в него, които водят и до депресия, споделя пред „Стандарт” “ психологът Пенка Койчева. Затова, за да се лекува една депресия, задължително трябва да се промени както храненето, така и начина живот. Много подходящо е да се включи физическата активност – спорт, разходки, танци. Хранителният режим е много важен. Неслучайно се казва, че ако ти се яде сладко, трябва да се замислиш дали нямаш депресивни симптоми.

Депресията бяга от орехи, босилек и жълт кантарион

Депресията бяга от орехи, босилек и жълт кантарион

Храни, смятани че имат силен антидепсивен ефект са орехите, бананите, шоколадът.
По принцип лекарите смятат, че липсата на витамин D в организма води до депресивни състояния. Затова трябва той да се набави и това е най-добре да става като се разхождате на слънце. В страни, където слънчевата светлина липсва, процентът на депресии и самоубийства е най-голям. Затова и там дават задължително по-дълги отпуски, за да може хората да отидат някъде в някоя по-слънчева държава, за да се заредят с витамин D.
Помощни подправки за борба с депресията са също босилекът и джинджифилът.
Наскоро учените извадиха изследвания, които доказват, че жълтият кантарион също притежава голяма сила в борбата с депресиите.
Ефектът му се дължи на активната съставка хиперицин – антибиотик и противовирусен агент, тъй като той е мощен инхибитор на ензима допамин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *