Джинджифилът помага за лечение на проблеми с косата

Растението джинджифил е исторически признато за едно от чудесата на природата

Известната подправка е с широк спектър на приложение за лечение на различни здравни проблеми. Различни болести се повлияват от джинджифила. Едва ли много хора знаят, че той може да се използва за лечение на проблеми с косата.

Ето някои ползи от него за косата:

Косопад. Джинджифилът има способността да накара да се подобри кръвния поток към скалпа и оттам към корените на косата. След като се подобри кръвния поток от скалпа към фоликулите на корените на косата, тя започва да се похранва и да се възстановява.

За да си направите свой мехлем за мазане на скалпа при косопад може да настържете една супена

Джинджифилът помага за лечение на проблеми с косата.

Джинджифилът помага за лечение на проблеми с косата.

лъжица джинджифил и да го смесите с една лъжица зехтин или масло от жожоба. Нанася се по повърхността на кожата и се масажира кръгообразно, за да се подобри кръвообращението. Така трябва да престои за 30 минути, след което може да се изплакне и измие с шампоан.

Пърхот. Смесват се две супени лъжици джинджифил с малко лимонов сок и две супени лъжици зехтин или сусамово масло. Втривайте и масажирайте сместа в кожата на главата си.

При различни болести на скалпа и кожата на главата също може да се използва джинджифил, който има доказани антисептични свойства.

Източник: NaturalNews.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *