До 20 години ще се съживяват хора, мъртви от 24 часа

До 20 години ще стане възможно починали хора да бъдат връщани отново към живота до 24 часа, след като са умрели, пише petel.bg

Това твърди американският реаниматор Сам Парния, работещ в университета „Стоуни Брук“ в Ню Йорк, който дава интервю за американското списание „Шпигел”.

До 20 години ще стане възможно починали хора да бъдат връщани отново към живота до 24 часа, след като са умрели

До 20 години ще стане възможно починали хора да бъдат връщани отново към живота до 24 часа, след като са умрели

Парния заявява, че дори и днес човек може да бъде съживен 1–2 часа след като сърцето и дишането му са спрели. Той споделя, че за изминалите 25 години тази част от медицината не се е развила кой знае колко много, като в някои части на САЩ смъртността на пациенти достига 100%, а дори и болниците, оборудвани с най-модерната апаратура, не са в състояние да спасят повече от 18%.

Това обаче не е така в университета „Стоуни Брук”, където се отчита сериозен напредък, след като Парния постъпва на работа там преди две години, като към първото тримесечие на 2013 г. това число достига невероятните 38% спасени пациенти.

Парния е на мнение, че идеалният реаниматор трябва да познава идеално всички начини за запазване на мозъчната дейност, правилното обдишване, както и работата със сърце, което е поразено от тромб.

Лекарят предвижда, че в близко бъдеще ще има медикаменти, чрез които да бъде забавяно измирането на клетките в мозъка и в други органи, за да може след това хората да бъдат реанимирани до 24 часа след смъртта си.
Константин Серафимов

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “До 20 години ще се съживяват хора, мъртви от 24 часа

  1. Това е противоестествено.
    Дори да можеш да го сториш, нямаш право да се бъркаш в кармата на хората и да ги спираш да стигнат Отвъд.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *