Домашна рецепта полезна за бронхит и други болести

Тя представлява балсам от природни продукти и е полезна при бронхит, отворени рани, отоци и други

Народната медицина изобилства с рецепти от билки или други естествени средства, които имаме на разположение. Избраната домашна рецепта представлява балсам от природни продукти и е полезна при бронхит, отворени рани, отоци, възпаление на яйчниците, напукани пети, при изгаряния и редица други заболявания.

Тя е лесна за приготвяне и съставките й се намират навсякъде. Нужните продукти са 400 мл зехтин или друг вид олио, едно яйце и 60 грама пчелен восък.

Домашна рецепта полезна за бронхит и други болести

Домашна рецепта полезна за бронхит и други болести

Сварявате яйцето, а жълтъкът трябва да размажете и ще се ползва само той. Изсипете зехтина или олиото в тенджера и в него парче восък предварително разтопено. След известно време ще чуете пукане и тогава добавете в тенджерата и жълтъка. Свалете тенджерата от котлона, когато започне да прави пяна.

След като мазнината се успокои, отново поставете сместа на котлона. Продължавайте да бъркате докато сместа промени цвета си на тъмнокафява. Свалете я от котлона и оставете да престои половин час, след което я прецедете през марля. Остатъците от жълтъка на яйцето, които не се прецеждат изхвърлете.

Поставете сместа в буркан след като се охлади и може да я съхранявате в хладилник. дори и за по-дълго време.

Бронхит

Бронхит

Още рецепти четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *