Домашна рецепта за лечение на астма

Болните от астма страдат много често от липса на въздух, имат хрипове, пристъпи, кашлица

Причини за поява на астма са тютюневият дим, мръсният въздух, инфекции, алергени в стаите и на работното място, присъствието на прах във въздуха, стрес, емоционална възбуда и генетично разположение. Пристъпите могат да се появяват по всяко време и за всеки човек е различно кога и как. Винаги може да изненадат всеки болен и да му причинят неприятности.

Може да се комбинира лечението на астма с лекарства изписани от лекаря и същевременно с рецепти от народната медицина.

Домашна рецепта за лечение на астма

Домашна рецепта за лечение на астма

По-добре е да се консултирате с вашия лекуващ лекар, ако предприемате такова лечение.

Продуктите са 3 литра суроватка, корени от бял оман счукани – 100 г. и пчелен мед – 100 г. Смесете ги и разбъркайте. Сместа трябва да ври 5 минути на слаб огън, като се слага на предварително загрят котлон. Дозата е половин чаша за чай сутрин на гладно.

Може да си приготвите и балсам за астма. Ще са Ви необходими половин литър бяло вино, сок от алое 250 грама и пчелен мед – 350 грама. Смесват се и стоят в хладилника 10 дни в избран от вас съд, най-добре е стъклен буркан. Прекарват се през филтър и пие по една чаена лъжичка 3 пъти дневно за 10 дни.

Може да се ползва и сок от коприва. За целта е необходима прясно набрана коприва, изстисква се сокът й с кухненския робот и се съхранява в буркан в хладилника, трябва да е добре затворен. Пие се по една чаена лъжичка три пъти на ден преди ядене. Копривата е много полезна и за други болести, освен за астма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *