Древна рецепта за еликсир за подмладяване

Източните народи имат полезни рецепти от много години съставяни по техни методи, предлагаме ви една от тях за еликсир за подмладяване

Медицината на Тибет е богата на различни билкови и други рецепти съставени от богатите природни дарове. Те си имат избрани методи вследствие на техния опит през вековете. Някои от подробностите за съставянето на лекарството включват и събирането на билките при определени фази на Луната или час от деня. Предлагаме Ви една от тези древни тибетски рецепти за еликсир за подмладяване.

Ancient recipe for the elixir of rejuvenation

Древна рецепта за еликсир за подмладяване

Някои рецепти от тибетската народна медицина съдържат много съставки до 1000 на брой, но продуктите на тази са малко и се намират в нашата страна. В рецептата се използват мед, чесън и лимони. Тя е известна и с името „еликсир от природата”. Според тибетските лечители тази смес забавя стареенето на клетките.

Приготвят се 1 кг мед, 10 лимона и 10 глави чесън. Лимоните се изстискват и се ползва сокът им, чесънът се обелва и нарязва на ситно и всички те се смесват. Тази смес се затваря в буркан и се оставя така да престои от 8 – 10 дена.

От тази смес се вземат два пъти дневно по две супени лъжици на гладно – веднъж сутрин преди закуска и вечер преди последното ядене.

В лимоните, чесънът и медът се съдържат полезни за здравето вещества и смесени заедно се усилва техният ефект и помагат за забавяне на стареенето и затова е наречена еликсир за подмладяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *