Две лесни и ефективни рецепти против разширени вени

Народната медицина предлага много лекове за разширени вени, които много ефикасно облекчават състоянието и външния вид

От разширени вени страдат предимно жените и това заболяване се обуслява предимно от това какво работим, от начина ни на живот и от здравословното състояние на организма. Това е заболяване на кръвоносната система, от която доста хора започват да страдат след определена възраст. Разширени вени предствлява много неприятен козметичен дефект, като същевременно с това болестта създават дискомфорт и болка на хората, които ги имат. Затова е добре да се погрижим за тях още на време и докато те не са се превърнали в голям проблем, който се премахва само с операция или специални козметични процедури.

разширени вени

Народната медицина предлага много лекове за разширени вени, които много ефикасно облекчават състоянието и външния вид

В народната медицина има няколко растения, които могат да помогнат много. Едно от тях е невенът, който е смятан за един от най-ефикасните билки за много болести.
От невен може да бъде приготвено масло, с което да мажете засегнатите разширени вени, за да облекчите състоянието си.
За целта се взима чаена чаша пресен цвят или половин чаена чаша изсушена билка. Тя се залива със зехтин, който трябва да покрие невена. Най-добре е да направите това в буркан, който да затворите плътно и да оставите да отлежава цели двадесет дни. Всеки ден трябва да разклащате съда. След този период течността се прецежда и от това масло, което е придобило уникално красив оранжев цвят мажете вашите разширени вени.
Друга много ефикасна рецепта е като смесите чист пчелен мед и извлек от цвят на слънчоглед. Извлекът се получава като един цвят от слънчоглед се поставя в литър вода за денонощие. После се вари на слаб котлон докато течността остане наполовина. Тази отвара се смесва със същото количество ракия или чист медицински спирт. Прибавя се и медът. Получената смес може да нанасяте върху разширените вени.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *