Една изключителна билка показва свойства против рак и тревожност

Лайката притежава свойства полезни в борбата с рака, а също и при тревожност

В нашия забързан свят много хора страдат от тревожност, която неизбежно води до депресия, ако не се лекува. Липсата на стабилност в живота и сигурност за утрешния ден се отразява много зле на психиката на много хора по света. Лайката е полезна билка при състояние на тревожност и депресия. Тя отпуска и успокоява нервите и следователно помага и при безсъние.

Лайката е една изключителна билка, която показва свойства против рак и тревожност

Лайката е една изключителна билка, която показва свойства против рак и тревожност

Учени от щата Пенсилвания в САЩ, направили наблюдение на действието на лайката в случаи на депресия и тревожност, пише NaturalNews. Проучването включвало 37 души, които са давали признаци на тези състояния. В продължение на 8 седмици им е било давано екстракт от лайка на капсули и 57% от тях показали подобрение в резултатите. Това било извършено през 2009 година, а след 3 години било повторено това проучване, резултатите са били отново същите и това дава убеждение на учените, че билката е ефективна при тревожност и депресия.

Друг екип от учени в Университета на Охайо, са доказали ясно, че едно от главните вещества в лайката – апигенин, има ясно изразени противоракови свойства при рака на гърдата. Той може да попречи на продължителността на живота и разпространението на клетките на рака на гърдата. Апигенинът помага да се поправят някои недостатъци в молекулите носещи важна информация в клетките и успява да се свържи с около 160 протеина в тялото на човека.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Друг екип от японски учени са установили, че екстракт от немска лайка има апоптично действие върху раковите клетки. Експерименти са оправени с един от основните съставки на лайкатабизаболол оксид, която е давана на плъхове. Резултатът бил свиване и умиране на раковите клетки в първите 24 часа. Учените са на мнение, че това вещество е безопасно, ако се дава на малки дози чрез немска лайка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *