Една изключителна билка показва свойства против рак и тревожност

Лайката притежава свойства полезни в борбата с рака, а също и при тревожност

В нашия забързан свят много хора страдат от тревожност, която неизбежно води до депресия, ако не се лекува. Липсата на стабилност в живота и сигурност за утрешния ден се отразява много зле на психиката на много хора по света. Лайката е полезна билка при състояние на тревожност и депресия. Тя отпуска и успокоява нервите и следователно помага и при безсъние.

Лайката е една изключителна билка, която показва свойства против рак и тревожност

Лайката е една изключителна билка, която показва свойства против рак и тревожност

Учени от щата Пенсилвания в САЩ, направили наблюдение на действието на лайката в случаи на депресия и тревожност, пише NaturalNews. Проучването включвало 37 души, които са давали признаци на тези състояния. В продължение на 8 седмици им е било давано екстракт от лайка на капсули и 57% от тях показали подобрение в резултатите. Това било извършено през 2009 година, а след 3 години било повторено това проучване, резултатите са били отново същите и това дава убеждение на учените, че билката е ефективна при тревожност и депресия.

Друг екип от учени в Университета на Охайо, са доказали ясно, че едно от главните вещества в лайката – апигенин, има ясно изразени противоракови свойства при рака на гърдата. Той може да попречи на продължителността на живота и разпространението на клетките на рака на гърдата. Апигенинът помага да се поправят някои недостатъци в молекулите носещи важна информация в клетките и успява да се свържи с около 160 протеина в тялото на човека.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Друг екип от японски учени са установили, че екстракт от немска лайка има апоптично действие върху раковите клетки. Експерименти са оправени с един от основните съставки на лайкатабизаболол оксид, която е давана на плъхове. Резултатът бил свиване и умиране на раковите клетки в първите 24 часа. Учените са на мнение, че това вещество е безопасно, ако се дава на малки дози чрез немска лайка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *