Една изключителна билка полезна за изграждането на нашите кости

Билката салвия или наричана още градински чай е полезна за изграждане на нашите кости и притежава и други здравни ползи

Градинският чай е често използвана в кухнята билка. Другото й име е салвия, което идва от английски език на думата sage (сейдж), което значи мъдър. Тя заслужава това име, защото стимулира мозъка. Освен тази известна функция, салвията помага много и за изграждане на костите, понеже съдържа вещества полезни за тях.

Градинският чай (салвия) е една невероятна билка полезна за изграждането на костите

Градинският чай (салвия) е една невероятна билка полезна за изграждането на нашите кости

Билката е с много приятен вкус и представлява ценно съкровище от полезни за човешките кости вещества.

Тя притежава пикантна миризма и е предпочитана в различно храни. Салвията подобрява настроението, алкализира телата ни и държи настрана болестите.

Ето и някои от важните за здравето хранителни вещества съдържащи се в нея: витамин C,

калий, манган, цинк, магнезий, витамин К, мед, калций, витамин A, В1(тиамин), В2 (рибофлавин), В6 (пиридоксин),, В9 (фолиева киселина).

По съдържание на калций се нарежда сред най-богатите храни с този микроелемент. В 100 г салвия се съдържа 1652 мг калций, който е необходим за изграждане на костите, за мозъчната тъкан, за очната леща и други.

Демир бозан билки за бъбреци

Градинският чай се съхранява в сухи приветливи места на хладни тъмно място. Той е полезен и за други здравни проблеми, не само за стимулиране на мозъка и за изграждане на костите: противовъзпалително средство, подобрява настроението и премахва депресията, антисептик (за промиване на рани с отвара от салвия), предпазва от настинки и грип, поддържа сърдечносъдовото здраве като отпуска съдовата система, подобрява паметта, подобрява концентрацията и продължителността на вниманието.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *