Една широкоразпространена билка предпазва от рак

Широкоразпространената билка босилек е полезна при превенция на рак със своите антиоксиднатни свойства

Родината на билката босилек е Югоизточна Азия и по-точно Индия. От хиляди години той е разпространен в тропиците на Азия и Африка. Растението е едногодишно, тревисто, достигащо до 60 см височина на стъблото. Съществуват няколко вида босилек като тайландски босилек, лимонов босилек и свят босилек, които се използват най-вече в Азия. Широкоразпространената билка босилек е полезна при превенция на рак със своите антиоксидантни свойства.

Билката босилек е полезна при превенция на рак със своите антиоксиднатни свойства

Билката босилек е полезна при превенция на рак със своите антиоксиднатни свойства

Билката босилек допринася много за предотвратяването на рака. Главно включен в италианската храна, босилекът е често изследван, за да открият тайните на неговите ползи за здравето. Със своите антибактериални, антивирусни, също така и антиоксидантни свойства, вече има много причини да го обичаме. Има много лечебни свойства в листата му. Нови доказателства показват, че босилекът може действително да намалява канцерогенезата – образуването  на нови тумори и спомага за защита срещу рак. При доза от 300 mg на килограм телесно тегло, екстракт от листа на свят босилек значително намалява образуването на ракови микроядра и на ензими, които метаболизират токсините в тялото и окисляването на протеините даже и на мазнините. Босилекът съдържа множество летливи съединения и други вещества, които са мощни антиоксиданти, имат противовъзпалителни, антимикробни и противогъбични свойства, които помагат на организма да се бори срещу рака на гърдата.

Изследвания
Много учени са направили проучвания над светия босилек. Той има няколко съединения и вещества, които спомагат за намаляване на раковите клетки в тялото. В едно проведено проучване се оказа, че дневен прием от 40 до 60 капки сок Базил може да предотврати няколко заболявания – на черния дроб, на дихателната система, на бъбреците и много други здравни проблеми. Той също така помага при рак на гърдата и рак на мозъка.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Трябва да обърнем внимание, че не чай от босилек, а екстракт от свят босилек е полезен или поне сок от листата могат да бъдат толкова полезни, колкото ги описват и в действителност антиоксидантите са полезни за превенция на рака, но само босилек може да не е достатъчен и затова са необходими и други полезни природни вещества за превенция и за лечението му като витамин С, семена от коноп, витамин В17 в бадемите и други.

Още за полезни растения срещу рака четете – ТУК.

Източник: yeshidhonden.com, lekuva.net, whale.to

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *