Едно много известно лекарство помага за по-лесно забременяване

Учени установиха, че приемът на аспирин в малки дози може да помогне за по-бързо и лесно забременяване

Много семейства опитват да създадат свое потомство, но не се получава. Други пък зачеват без да го искат. Това е животът. Ако и вие сте от първите и искате да имате свое бебе, а желаното забременяване е трудно, тогава имате още един начин да пробвате. Американски учени от Националния институт по здравеопазване откриха, че ако приемате аспирин в малки дози, шансът да заченете се увеличава. Наред с всичко друго след зачеване аспиринът гарантира и раждане на напълно нормално дете, пише „Вести” като цитира в.“Мейл от сънди“.

забременяване

Учени установиха, че приемът на аспирин в малки дози може да помогне за по-бързо и лесно забременяване

Според учените обаче аспиринът не намалява писка от помятане, затова трябва много да се пазите, ако желаното забременяване е станало факт.
Лекарите често изписват аспирин на жени направили спонтанен аборт или преживяли мъртво раждане, но желаят отново да опитат забременяване. Американски учени са решили да направят експеримен и да разберат дали това е правилно и води ли то до мечтаното зачеване отново след преживян аборт.
Те подложили на изпитание 1000 жени, които разделили на две групи. На едната те давали аспирин, а на другата – плацебо. Половин година жените били наблюдаване от учените, които стигнали до убеждението, че аспиринът помага на жени за забременяване, след като са получили помятане.
Дозата, която подобни жени пиели, била по една таблетка аспирин на ден. Това гарантира успешно забременяване и раждане на здраво бебе.
Според учените аспиринът е ефективен, тъй като има способността да усилва притока на кръв към матката, което благоприятства успешно забременяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *