Едно уникално растение за смъкване на високо кръвно налягане

Това растение расте под носа ни и може да ни помогне много за сваляне на високо кръвно налягане и за изчистване на кръвоносната система

Чували ли сте за растението левурда? Ако не сте, това е, защото го познавате под името див чесън и познато още и като мечи лук и див лук. То расте по планините и сред природата и вече дори може да бъде намерено и по пазарите и магазините за плодове и зеленчуци. От него се използват стръковете и луковиците, а листата от левурда стават за прекрасна здравословна салата. Ако хапвате редовно левурда или див чесън няма да имате никакви проблеми с високо кръвно налягане и други проблеми, които произтичат от това.

високо кръвно налягане

Това растение расте под носа ни и може да ни помогне много за сваляне на високо кръвно налягане и за изчистване на кръвоносната система

Дивият чесън е много богат на специално етерично масло, в което присъстват такива съединения като винилсулфид, дивинилсулфид, алиин пипеколинова киселина и следи от меркаптан – съставката, която придава характерния чеснов аромат.
В левурдата има големи количества витамин С и най-много от него има в листата. о В цялото растение има и високоактивни фитонциди със силни бактерицидни и фунгицидни свойства, които дори превъзхождат тези в истинския чесън и в хряна.
С тези свои дадености дивият чесън разширява кръвоносните съдове и води до понижение на високо кръвно налягане. Освен това левурдата намалява и нивата на лошия холестерол в кръвта и възпрепятства отлагането му по стените на кръвоносните съдове. Растението подпомага съкращенията на сърдечния мускул и по този начин забавя сърдечния ритъм.
Левурдата има силни противоинфекциозни свойства и убива всякакви стрептококи, стафилококи, грипни вируси и вирусите на различни заразни заболявания, тъй като притежава много фитонциди – природни антибиотици.
Точно през април дивият чесън расте и е в силата си, затова нищо не ви пречи да опитате, да си наберете и да си направите една прекрасна зелена салата против високо кръвно налягане, лош холестерол и всякакви гъбички и микроби. ,

Enjoyed this post? Share it!

 

8 коментара по “Едно уникално растение за смъкване на високо кръвно налягане

    • Пътеката от х. Планинец към х. Българка в началото й беше само див чесън. Почти съм сигурен че и сега е така

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *