Ефективни рецепти при косопад

Неприятният косопад може да бъде лекуван с химически базирани лекарства, но и с други, много по-полезни алтернативни билкови методи за лечение

Неприятният косопад може да бъде лекуван с химически базирани лекарства, но и с други, много по-полезни алтернативни билкови методи за лечение.
Листата на дървото Margosa например са от полза при лечение на косопад. Мийте косата си с отвара от листата. Това ще спре падането и ще направи косата ви по-красива и силна.

косопад

Неприятният косопад може да бъде лекуван с химически базирани лекарства, но и с други, много по-полезни алтернативни билкови методи за лечение

Специални масла в соевите продукти като тофу помагат при мъжки тип оплешивяване. Нищо чудно, че японската нация няма почти никакви симптоми на това наследствено заболяване. Можете да се възползвате от това, като отвреме на време се храните с някои от тези традиционни японски храни.
Билкови екстракти като корени от коприва също се използват за косопад. Те съдържат витамини А и В, а също така имат и други полезни минерали и липиди.
Омега-3 мастни киселини са известни с противовъзпалителните си способности. Те са полезни за лечението на проблеми с косата, както и за поддържането на здрава коса. Изследванията показват, че ако се увеличи количеството на омега-3 мастни киселини, действително това може да помогне при загубата на коса. Има ги в соево масло и масло от рапица, които директно се прилагат на скалпа, чрез смесването им с кокосово масло. Също така се съдържат и в сьомга, скумрия, сардина, езерна пъстърва и риба тон и е желателно да ги включите във вашата диета. Това не само ще помогне при лечението на косопада, но ще ви даде една истински здрава копринена коса.
Популяризираната в последните десетилетия ароматерапия има своите корени като природно лечение на косопад в най-старите цивилизации като Египет. Според терапевтични стратегии, предложени в ароматерапията, комбинацията от кедрово дърво, мащерка, лавандула, розмарин и етерични масла, смесени с масло от гроздови семена и масло от жожоба следва да се прилага на скалпа, за да се стимулират космените фоликули. Това стимулира растежа на косата и предотвратява косопада. Тази смес не трябва да се приема вътрешно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *