Ефикасни народни рецепти против синузит

Изчистване на гнойта от синусите и лечение на хроничен синузит

Предлагаме ви няколко много ефикасни народни рецепти против хроничен синузит.
1. Взема се от аптеката клеева тинктура и се разрежда в съотношение 1:1 с минерална, дестилирана или изворна вода. От разтвора са накапва с капкомера по 2-3 капки в ноздрите. Усещането не е приятно, но действа безотказно.

Ефикасни народни рецепти срещу синузит

Ефикасни народни рецепти срещу синузит

2. Слузта от синусите може да се извади и по следния начин – вземат се две топчета захаросан мед (акациев или др., но да не е много силен) и се поставят в носа. След това се ляга за около 10-15 мин. докато медът се разтвори и стигне чак до синусите. След това започват да излизат доста неприятни секрети, стояли в синусите с години.
3. Правете си поне един път на ден промивки с хималайска сол.
4. Лек за синузит е масло от чаено дърво. 10 поредни вечери се слага в ноздрите количетво, колкото грахово зърно.
5. Прави се малка торбичка от памучен плат с размери около 5-10 см. Пълни се с едра сол. Торбичката се затопля и се слага на челото да стои докато изстине. Това се прави няколко пъти и секретите започват да излизат.
6. Взема се един плод от див кестен, който трябва да се изпече на жар. Маха се кората, а вътрешността се настъргва на ситно ренде. Шмърка се по малко от настърганото. Това се прави 5 дни, след което се почива. Неприятно е, но се изхвърля гнойта. Възможно е и да прокърви носът, ако имате слаби капиляри. Тогава може да се слага и по малко домашно краве масло – колкото царевично зърно – като ноздрите се редуват – един ден в едната, на другия – в другата.
7. Има едно универсално лекарство. Нарязват се стръкове пресен жълт кантарион в буркан, без да се препълва. В буркана се налива чист зехтин, докато покрие билката един пръст отгоре. Запечатва се с надупчена капачка и се оставя 40 дни на слънце. После се прецежда в тъмни стъклени бутилки и се оставя на стайна температура на тъмно. Получава се ръждивочервеникава настойка. От нея се накапват по две капки в ноздрите. От тази настойка може да се пие по една чаена лъжица половин час преди хранене – лекува гастрит и дори язва на стомаха. Може да се мажат и кръвонасядания и натъртвания, тъй като ги заличава за два дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *