Екстракт от коноп е помогнал за лечението на момиче с левкемия

Екстракт от коноп е помогнал за лечението на момиче болно от остра лимфобластна левкемия с Филаделфийска хромозомна мутация

Заболяването остра лимфобластна левкемия представлява рак на белите кръвни телца, който се лекува обикновено с химиотерапия. В резултат се стига до състояние на ремисия на 94% от лекуваните деца и до 30-40% на възрастните пациенти.

Момиче от Онтарио, Канада, е било подложено на химиотерапия според правилата за лечение на рака.

Екстракт от коноп е помогнал за лечението на момиче с левкемия

Екстракт от коноп е помогнал за лечението на момиче с левкемия

Тя била с диагноза остра лимфобластна левкемия с Филаделфийска хромозомна мутация, който е вид агресивен рак на белите кръвни телца. Нейният случай е описан в електронния журнал по онкология karger.com, публикувано през ноември 2013 г. от двамата лекуващи областни лекари Явиндер Сингх и Чамандийп Бали. Тя била подложена на химиотерапия и операция с присаждане на костен мозък. През 2006 година тя била на 14 години, когато се разболяла от левкемия. Близо 3 години лечението по класическия начин не й помогнало. Тогава лекарите се обърнали към екстракт от добре познатото и лековито растение коноп. С дози определени от лекарите за кратко време се стигнало до спад на раковите клетки и се почувствало по-добре. В началото на лечението с екстракт от коноп те били 374 000, а са спаднали на 61 000 за 15 дни. В същия темп те се движили и през останалото време от терапията, като до 34-ия ден те са стигнали до 2 600 ракови клетки.

Момичето било изписано в ремисия от болницата и се прибрало у дома. След известно време обаче то се почувствало много зле и било прието отново за лечение. Причината била масиран кръвоизлив в червата, за което се опитали да я лекуват, но тя умира. Лекуващите лекари докладват, че момичето е получило смъртоносния кръвоизлив вследствие на лечението с химиотерапия и с антибиотици, приложени, за да подтиснат възникнала инфекция, но основната причина е химиотерапията.

С това те доказват, че лечението с екстракт от коноп помага много за рака и дори в някои случаи може да настъпи пълно излекуване, което се е случвало вече. Има значение също и вида на конопа. Всеки вид има различна сила за лечение на рак в случая на левкемия и други болести.

За лечението на рак четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *