Ето как да преборим вредните цигари с природни средства

Надписите по кутиите за цигари, предупреждаващи пушачите за ужасните последици, които може да има за тях тютюнопушенето, са известни на всички, пише сайтът fakti.bg

В недалечното минало обаче този вреден навик дори е официално насърчаван и подкрепян, като хората са убеждавани в неговите полезни за здравето им свойства .

Има и природни методи за отказване на вредните цигари

Днес медицината единодушно приема, че тютюнопушенето крие реални опасности за човешкото здраве

Днес обаче медицината единодушно приема, че тютюнопушенето крие реални опасности за човешкото здраве, опитвайки се да подтикне колкото се може повече хора към отказване от смъртоносното занимание. Съществуват и редица фармацевтични продукти, създадени, за да помогнат на пушачите да преодолеят по-лесно и с минимум стрес за тях вредната зависимост. Има също така и чисто природни методи, прибягването до които може да донесе така желаното спиране на вредните цигари.

Лют червен пипер

Този изумителен природен продукт прави дихателната система по-малко чувствителна към химичните дразнители и тютюна и именно по този начин осуетява нуждата от цигари. Добре е той да се използва всеки ден, като може няколко щипки от него да се добавят към чаша вода, за да бъде засилен общият ефект.

Женшен

Доказано е, че женшенът потиска освобождаването на допамин, което се наблюдава вследствие приема на никотин и представлява част от самия процес на пристрастяване към опасните цигари. Една чаена лъжица женшен, стрит на прах, добавен към шейк или зърнена закуска, помага да се намали пристрастяването.

Жълт кантарион

Той се използва основно за лечение на депресия, но различни изследвания показват, че може също така да бъде полезен и за отказване от вредния навик.

Лобелия

И тази билка може с успех да бъде използвана в борбата с никотиновата зависимост, като се среща в много медицински продукти с подобна насоченост. Смята се, че активната съставка на билката – лобелин, притежава много сходни с никотина действия върху човешкия организъм, като също увеличава нивата на допамин  в мозъка.

Най-важното обаче е човек да има силна мотивация, за да се откаже окончателно от вредните цигари.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *