Ето какво да правите при проблеми с краката

Няколко изпитани съвета за неспокойни, подути и уморени крака

Лятото е в разгара си, а температурите все повече се покачват. С тях се появяват и първите признаци за подути, уморени и нервни крака. В повечето случаи това е свързано с разширените вени, които повечето жени имат. Но има и още един още по-неприятен проблем, от който краката ни страдат – т. нар. мравучкане на крайниците и непреодолимото желание за движение както на пръстите, така и на целите крака. В тези случаи става въпрос за т. нар. синдром на неспокойните крака.

Ето какво да правите при проблеми с краката

Ето какво да правите при проблеми с краката

При този здравословен проблем хората, които страдат от него имат често усещания все едно, че под кожата им пълзят насекоми, а освен това се появява трептене, подръпване, пулсиране и дори понякога треперене. Всичко това е придружено с известна тежест в краката. Синдромът е доста неприятен най-вече с това, че когато тялото е в покой, това не позволява да си починем максимално.
Медицината смята, че това не е заболяване в истинския смисъл на думата, но все повече хора се оплакват от подобни симптоми. Затова се търсят начини да се помогне на хората, които страдат от този синдром.
С него се е заел американският институт по неврологични заболявания, който дава няколко ценни съвети и препоръки за облекчаване на неприятните симптоми.
Между съветите са такива да не допускате краката ви да се претоплят. Ако обаче това се случи си направете контрастни душове, за да възобновите нормалното движение на кръвта по кръвоносните съдове. Хората с този синдром трябва да намалят до минимум употребата на кофеин, алкохол и цигари.
Диетата трябва да е богата на желязо, магнезий и фолиева киселина. Ако не можете да го направите, то поне ползвайте хранителни добавки с тези елементи. Трябва да имате точен час за лягане, който да го спазвате. Задължително е да ходите много пеша и да правите упражнения когато можете. След като легнете, правете масаж на целите си крака бавно и внимателно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *