Ето кое помага най-ефикасно и бързо при болно гърло

Ново проучване сочи, че аспиринът е едно от най-ефективните лекарства срещу гърболол

В студените дни най-лесно се възпаляват носа, синусите и гърлото. Тародната медицина познава много начини за лекуване на гърлобол като мед и лимон, чай с вед, небет шекер, компреси. Но ново изследване е на път да пребори всички досегашни методи за лечение на болките в гърлото. То е на група учени от Университета в Кардиф под ръководството на проф. Рон Екълс. Те са открили, че аспиринът е най-бързият и ефикесан метод при лечение на болно гърло.

Ето кое помага най-ефикасно и бързо при болно гърло

Ето кое помага най-ефикасно и бързо при болно гърло

Просто трябва да имаме няколко таблетки аспирин, които да разтворим във вода. След това с този разтвор се прави гаргара, но без да се гълта течността. По този начин се облекчават болките в гърлото за около два часа.
Според изследователския екип инхалациите с продукти, които съдържат ментол, също са много полезни.
Учените от Университета в Кардив заявяват, че аспиринът отпушва носа и предизвиква усещане за хлад в дихателните пътища, облекчава възпаленото гърло и кашлицата с ефект на местна упойка.
Наред с аспирина и някои видове мед могат успешно да се включат в борбата с инфекциите в гърлото, тъй като съдържат водороден пероксид, който има антибактериални свойства, смятат други учени от Университета Уайкато в Нова Зеландия. Децата, които приемат по една лъжичка мед преди сън, кашлят много по-малко, отколкото ако са приели сиропза кашлица.
Друг необичаен метод на лечение на болно ггърло и кашлица е акупунктура на ушите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *