Ето кои храни отнемат енергията на тялото

Храната е предназначена за поддържане на живота и да дава енергия, но някои храни отнемат част от нужната ни енергия

Храната и водата са ни необходими за да се поддържа животът и те са естественият източник за набавяне на енергия. Отдавна обаче се знае, че някои храни известно време след храна отнемат енергия от организма. Ето кои са те:

Сладки храни

Всички сладки, които са направени с много захар изяждат енергията ни. Те са способни да покачват енергията ни, но и да я свалят. При продължителна консумация на захарни изделия, мозъкът спира да отделя онова вещество, от което ние ставаме концентрирани и внимателни. Захарта ограбва витамините и калция от тялото.

Ето кои храни отнемат енергията на тялото.

Ето кои храни отнемат енергията на тялото.

Алкохол и червено вино

Тези питиета могат да ни повишат настроението, но енергията не могат. Алкохолът е вреден за мозъка, а и за цялото тяло. Той води до сънливост и има депресиращо действие. Също може да ни докара хронична умора и да разстрои режима на спане.

Енергийни напитки

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Те съдържат кофеин и други енергийни съставки, от които се получава ударна доза енергия, а след като действието им отмине тя се губи и се получава обратен ефект. Тогава се чувства умората.

Пържени храни

Те влияят отрицателно на правилната работа на мозъка. Така влияят и другите мазни храни. Вследствие на това може да се стигне до усещане за умора, а за по-дълго време и за влошаване на когнитивните функции.

Храни бедни на желязо

При недостатъчно количество на желязо в храната може да се стигне до анемия, от която се чувстваме отпаднали. За да се компенсира този недостиг е нужно да се храним с подходящи храни съдържащи желязо – слънчоглед, тъмнозелени зеленчуци, нахут, леща и други. Много помага и пчелният прашец.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *