Ето кои храни заздравяват костите

Плодовете най-добре повлияват заздравяването на костите

За да са здрави костите ви, яжте плодове, съветват ирландски учени. Редовната консумация на плодове е главна предпоставка за здравината на костите, както за растящия организъм така и тези в напреднала възраст.

Плодовете са много важни за момчетата, понеже съхраняват силата и енергията им.

Резултатите от изследване на ирландските учени доказват, че здравината на костите е право пропорционална на количеството плодове, което изяждаме.

Обект на изследването в ирландския университет са били 1 345 младежи и девойки. Наблюдавани са били плътността на костите и диетата, която са употребявали тийнейджърите, които били между 12 и 15-годишна възраст.

Плодовете най-добре повлияват заздравяването на костите

Плодовете най-добре повлияват заздравяването на костите

При тези, които консумират най-малко 200 г плодове дневно се наблюдавало, че костите им са били най-здрави.

Учените заявяват, че ако не се храним с плодове, киселините от другата храна пречи на калция да стигне до костите и да се усвои.

Плодовете допринасят и за подмладяването на телата ни поради съдържащите се в тях витамини и плодови киселини.

Американски учени са на мнение, че човек започва да старее след като навърши 20 г. Плодовете обаче, които съдържат много витамин С, забавят процеса на стареене благодарение на окислително-възстановителните процеси в протичащи от тях в организма.

Повече цитрусови храни и киви трябва да се консумира всеки ден, а също и сезонните плодове виреещи у нас като череши праскови, кайсии, сливи, круши, ягоди и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *