Ето кои растения са полезни срещу вредното облъчване в дома

Новите технологии имат високочестотно излъчване, което е вредно за човека и живите организми

Те все повече превземат нашия бит и нашето ежедневие. В домовете ни облъчването е навсякъде. Компютри, мобилни телефони, микровълнови печки, телевизори, рутери и други са източници на тези електромагнитни излъчвания. За да се предпазим от такива вредни излъчвания ни помагат едни природни помощници. Това са някои цветя. С тях ще направим дома и още по-хубав и уютен.

Освен, че ще ни предпазят от вредните лъчения те ще ни дарят и с по-чист въздух. Някои растения са пък в състояние да увеличат апетита ни, а други да го намалят.

Мушкато е едно полезно растение за дома.

Мушкато е едно полезно растение за дома.

Ако искате да се отървете от вредните електромагнитни лъчения в дома си, може да си сложите в саксия папрат. От облъчванията в дома това растение става още по-красиво и кичесто. Освен него за целта може да си сложите в стаите и коледна звезда и меч, а също и драцена.

Ако желаете да се отървете от комарите може да използвате мушкатото. То помага и за по-лесно заспиване.

Други растения премахват микробите от стаята. Например хризантемите и герберите вършат тази добра работа, като успяват да пречистят до 80% от микробите. Подобно влияние имат и фикуса, розмарина, магнолията, бегонията, лавандулата, евкалипта и алоето.

Ако искате да намалите апетита си може да използвате розата за целта. За розите и свойството им да намалят апетита чететеТУК.

За една интересна билка чететеТУК. За това от какво ни предпазват цветята чететеТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *