Ето кои са 10-те билки полезни при лечение на рак и тумори

Едно от помощните средства помагащо при лечение на болестите са билките

Билките са чудесен дар на природата и помагат при лечение на много болести. Някои от тях могат да бъдат ефективни и при много тежки заболявания. Предлагаме ви да прочетете за 10 от най-ефикасните билки при лечение на тумори и рак.

Куркума

Куркумата е особено популярна подправка в кулинарията, най-разпространена в азиатските страни. Съдържа антиоксиданти, противораковите й свойства са известни отдавна. Резултатите от последните проучвания показват, че половин чаена лъжичка куркума на ден помага за намаляването на фалшиви модели на ДНК и други канцерогени. Рискът от рака на гърдата намалява при честото й приемане.

Куркумата е красиво цвете, подправка и чудодейно лекарство помагащо и срещу рак.

Куркумата е красиво цвете, подправка и чудодейно лекарство помагащо и срещу рак.

Мащерка

Притежава една съставка тимол, която е ефикасна срещу рак. Билката намира приложение и като лекарство при рак на устата.

Босилек

Босилекът е естествен защитник противопоставящ се на възникването на канцерогенни клетки, а когато са вече образувани той ограничава развитието му.

Магданоз

Полезен с това, че предпазва от появата на ракови клетки. Противопоказан за употреба от бременни в по-големи количества.

Зелен чай

Благодарение на богатото съдържание на антиоксиданти той е на челно място в борбата с почти всички видове рак в това число на червата, на гърдата, белите дробове, кожата, черния дроб, дебелото черво и на стомаха. Произхождащият от Китай е ефикасен при изброените видове рак.

Алое

Гелът от алое действа стимулиращо на имунната система и действа противовъзпалително и антисептично. Познат от древността като лечебно средство.

Джоджен

“Фигурин

Някои билки от семейството на джодженът „ментови”, спира кръвоснабдяването на раковите клетки.

Червена детелина

Съдържа съединения против тумори, богати на витамин Е. Не се препоръчва за хора със сърдечни проблеми и бременни жени.

Копър

Стимулира производството на антиоксиданти. Полезен за чревната перисталтика.

Розмарин

Съдържа полезни мастни киселини, които спират образуването на раковите клетки. Препоръчва се особено за пациенти на химиотерапия.

Други билки също са ефикасни като изброените, но неправилната им употреба може да предизвика странични ефекти и затова е необходима консултация с лекар.

Може да прочетете и други статии по темата – за диетата ТУК, за едно полезно растение ТУК и за витамин ефикасен срещу рак ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ето кои са 10-те билки полезни при лечение на рак и тумори

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *