Ето колко витамин С трябва да пием, за да противодействаме на рака

По-високи от досега препоръчваните дози лекуват успешно също и високото кръвно налягане

Особено важният за човешкия организъм витамин С, или познат на науката като аскорбинова киселина, е незаменим. Той служи за много неща – увеличава значително усвояването на желязото, участва в образуването на костите, зъбите и тъканите.
Без него раните ни не могат да заздравяват, а кожата ни няма да е еластична. Витаминът е необходим е за производството на стресовите хормони, а също така ни помага да преборим всякакви инфекции. Освен това той помага при високо кръвно налягате, атеросклероза и рак.

Ето колко витамин С трябва да пием, за да противодействаме на рака

Ето колко витамин С трябва да пием, за да противодействаме на рака

Трябва да знаем, че витамин С не се образува в човешкото тяло, затова е нужно да го приемаме отвън с храна, таблетки или с хранителни добавки.
Препоръчителната доза за мъжете е 90 милиграма на ден, а за жените – 75 милиграма.
Но сега учените откриха, че ако увеличим препоръчаната норма за прием на витамин С до 200 милиграма на ден, има огромна вероятност да намалим риска от развитие на рак и сърдечно-съдови заболявания.
Изследователите от Института Линус Паулинг към Университета в Орегон смятат, че са получили достоверни доказателства, че дозата трябва да бъде увеличена до 200 мг на ден за възрастен. С това количество можем много успешно да е предпазим от много от страшните болести на века.
Друго изследване по-рано тази година пък доказва, че с дози от 500 милиграма дневно витамин С можем да намалим много успешно високото кръвно налягане.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Ето колко витамин С трябва да пием, за да противодействаме на рака

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *