Ето коя храна определиха като най-полезна

Определена е според мнението на група учени от различни страни

Учени от различни страни са съставили списък с храните, които са най-полезни за здравето на човека. Те са на мнение, че всеки човек трябва редовно да се храни с храни, които са полезни за мозъка и стимулират дейността му, пише БТА.

Като най-полезна храна определиха сьомгата и други риби, които съдържат омега-3 мастни киселини. Тази мазнина помага за изграждането ма сивото вещество в мозъка. Според учените трябва да се яде 2-3 пъти през седмицата риба. Но има един проблем с рибата – някои водни басейни са така замърсени, че съдържат различни химикали от човешката дейност.

Сьомгата е една от най-полезните храни според група учени

Сьомгата е една от най-полезните храни според група учени

На второ място те определили млякото и млечните продукти като полезна храна, защото лесно се усвояват в мозъка съединенията в него и се подобрява обмена в клетките. Това се отразява добре на човешкия интелект. Според проведени експерименти млякото се отразявало добре на паметта. Да не забравяме обаче, че има и друго научно мнение относно млякото и то е, че не се препоръчва за храна, защото си има и свои отрицателни въздействия върху здравето на човека. Така, че има и други учени, които са против употребата на млякото за храна, какви са техните аргументи може да видите във видео клипа към статията. Така мнението на тази група учени не може да каже вярното по въпроса за млякото, след като има сериозни научни доказателства против млякото.

На трето място са поставени бобовите растения, понеже са източник на фолиева киселина и витамин В.

На четвърто място те са поставили доматите, заради съдържащия се ликопен в тях, който е антиоксидант и е много полезен.

След доматите се поставят в списъка с полезни храни зелето, цвеклото и боровинките.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *