Ето с какво може да се предпазим срещу радиацията на мобилните телефони

В помощ срещу радиацията от мобилните телефони помагат някои храни и добавки

Продължава да се спори за вредата от радиацията на мобилните телефони, като компаниите производители продължават да твърдят, че те са безопасни, а учените – неврофизици, изследователи на рака и други доказват и публикуват трудове за вредата им.

Едно изследване е публикувано в списанието Journal of Neuro-Oncology, което обяснява за възможността на радиацията от мобилните телефони да предизвика увреждане на ДНК и да промени гените в клетките на мозъка. Друго изследване показва, че говоренето за по-дълго време по мобилните телефони има общо с клетъчното увреждане и нестабилността на хромозомите. То е публикувано в списанието International Journal of Basic and Applied Sciences.

Ето с какво може да се предпазим срещу радиацията на мобилните телефони

Ето с какво може да се предпазим срещу радиацията на мобилните телефони

Това са тревожни резултати от изследванията. Какво прави радиацията толкова опасна?

Прави я това, че тя прониква в мозъчните клетки през черепа и причинява изменения на клетките различни от нормалните, влияе на кръвотока, на метаболизма на глюкозата, на температурата, отслабва бариерата на кръвта в мозъка, която предпазва от нахлуване на различни вредни външни въздействия и други.

Може да си помогнете за намаляване на вредата от радиацията на мобилните телефони и за предпазване на клетките на мозъка, чрез употреба на храна богата на антиоксиданти и хранителни добавки.

Най-добри защитници са витамините А, Е, С, D3, селен, липоева киселина, глутатион, бета-1,3 глюкаин, съдържащ се в лечебните гъби, екстракт от кора на дървото магнолия наречен хонокиол. Кордицепс и рейши предпазват клетките от аноксия, което е лишаване от кислород, възпаление и оксидативен стрес, свързани с радиацията и пречистват тялото от токсини. Модифициран цитрусов пектин отстранява тежките метали и радиоактивните частици и освен това блокира изменения растеж на клетките и се бори с възпалението.

Лечебните гъби намират приложение за предпазване не тъканите от лъчетерапия.

Избягвайте да ползвате телефоните близо до себе си и вместо това ползвайте функцията високоговорител и слушалки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *