Цветът на урината може да е сигнал за рак

Цветът на урината ни зависи от случващите се в организма процеси и може да бъде първият сигнал, че имаме някакъв здравословен проблем, в това число дори и рак, пише сайтът zajenata.bg

Ето за какво може да бъде знак различният цвят на урината, който можем да проверим и сами, преди евентуално да потърсим и лекарска помощ.

Цветът на урината може да е сигнал за рак

Цветът на урината ни зависи от случващите се в организма процеси и може да бъде първият сигнал, че имаме някакъв здравословен проблем, в това число дори и рак

Безцветна урина

Това показва, че приемаме твърде много течности, които няма да е зле да намалим.

Цвят на светла слама

Говори за добро здравословно състояние на организма, добре хидратиран и хормонално балансиран.

Прозрачножълт цвят

Този цвят на урината също говори за добро общо здравословно състояние.

Тъмножълт цвят

Обикновено не е повод за паника. Нужно е да пием повече вода и други течности, за да не преминем здравословната граница.

Цвят като мед

Това показва, че сме много близо до дехидратация и тялото ни спешно се нуждае от вода. Нужно е веднага да изпием от една до две чаши вода.

Цвят на тъмен кехлибар

Възможно е това да е знак за проблеми с черния дроб или пък за сериозна дехидратация. Нужно е да приемаме до 2 л вода на ден и ако цветът остане същият, да потърсим и лекарска помощ.

Розов до червеникав

Не се притеснявайте, ако сте яли цвекло или боровинки, или пък сте пили питие с подобен цвят. Ако обаче не сте приемали подобни храни и напитки, то тогава може да става въпрос за инфекция на уринарните пътища, бъбречни проблеми или даже рак. Ако този цвят се придружава и от парене, трябва да се потърси задължително лекарска помощ.

Оранжев цвят

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Вероятно не се пие достатъчно вода или пък има проблем с черния дроб или жлъчката.

Зелен или син оттенък

Може би става въпрос за рядко генетично заболяване, което прави урината зелена или синя. Бактерии също могат да са причина за подобен цвят на урината. Ако цветът се запази, трябва да се потърси лекарска помощ.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *