Ето защо често получаваме сърбежи в слабините

Много от дерматологичните заболявания са придружени от обрив

Много от кожните заболявания предизвикват сърбеж в слабините. Те могат да са инфекции причинени от бактерии или гъбички, себореен дерматит, лихен, псориазис, контактен алергичен или контактен иратитивен дерматит и други.

Много от дерматологичните заболявания са придружени от обрив, който е специфичен и може да помогне на лекуващия дерматолог да състави нужната диагноза и да назначи необходимото лечение. Трябва да се има пред вид, че терапията на различните дерматози може да е напълно противоположна дори и те да си приличат, обяснява дПетьо Брезоев.

Получаваме сърбежи в слабините по различни причини свързани с развитие на патогенни микроорганизми или с неврологичен произход

Получаваме сърбежи в слабините по различни причини свързани с развитие на патогенни микроорганизми или с неврологичен произход

В повечето случаи на сърбежи в слабините без обрив, причината в по-голям процент от тях е неврологична. Това се получава от радикулопатия на нервите, коит6о излизат от долната част на гръбначния стълб наречен лумбо-сакрален. При разчесване (на хроничния сърбеж) може да се наруши горния слой на кожата и да се получи и допълнителен кожен проблем, който трябва да се лекува заедно и с неврологичния предизвикал сърбежа в слабините. Лечението на неврологичния сърбеж на инервиращия нерв трябва да се води от невролог.

Тъй като кожата в слабините е нежна и лесно ранима и има много потни жлези то и предпоставките за развитие на патогенни микроорганизми и нарушаване на горния слой на кожата – епидермисът са налице, затова трябва и грижата за кожата в тази част на тялото трябва да е важна.

От полза е измиването на слабините всеки дене с хладка вода и мек сапун, също и носенето на бельо от памук. В праховете за пране да не се добавят антистатични или омекотяващи средства и да се използват перилни прахове, които са хипоалергични.  За да се избегнат микротравмите на епидермиса причинени от разчесването е добре първо да се направи студен компрес на слабините и след това да се намазват с емопиентен крем. /”24 Часа”.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *