Ето защо наричат райската ябълка еликсир на боговете

Райската ябълка се отличава с много приятен и неповторим вкус

Този оранжев плод с право може да се нарече царица на плодовете и еликсир за богове. Тя има много приятен и неповторим вкус и е високо оценена в източните страни, откъдето е дошла в Европа. Райската ябълка е позната на нашия континент едва от един век. Донесена е от далечна Япония, където името й означава „победа”. В Китай името й се превежда като „радост”, а от латински означава „божествена храна”.

Ето защо наричат райската ябълка еликсир на боговете

Ето защо наричат райската ябълка еликсир на боговете

Съдържащите се в нея витамини и микроелементи са в по-голямо количество, отколкото в повечето плодове. Сред тях са фосфор, калий, магнезий, калций, желязо, йод, мед и цинк. Йодът е в по-голямо количество от другите плодове, а само по съдържание на цинк и мед ябълката я превъзхожда. Изследване на израелски учени показва, че райската ябълка има повече антиоксиданти, отколкото цитрусовите плодове. Количеството на бетакаротин е близо до това на сладкия пипер, тиквата и доматите. Витамините намиращи се в  райската ябълка са С, Р, В1, В2, Е, съдържа и пектинови вещества.

Лекарите я препоръчват при сърдечни заболявания благодарение на микроелемента калий в нея, който е много необходим за сърцето. Тя може да замени изцяло лекарството валокордина, листата се използват при анемия.

Народната медицина е намерила приложение на райската ябълка при заболявания на стомаха, при разстройство и е полезна за щитовидната жлеза.

Ето 3 правила за райската ябълка:

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Първо яжте само добре узрели плодове, те са леко кафяви на цвят. Ако са оранжеви ще трябва да изчакате да узреят. По-добре узрява поставена сред ябълки.

Второ купувайте само плодове с продълговата форма и с кафяви пръстени около дръжката и е желателно да имат повече тъмни ивици. Такива са по-добре узрели

Трето, за да бъде по-сочна, първо я замразете и след като я размразите я изяжте.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *