Защо са полезни кремове за лице с коензим Q 10?

Толкова много кремове, които са направени да намаляват бръчките и да забавят стареенето, съдържат коензим Q 10.

Една от качествените марки, на която можете да се доверите за крем за лице против бръчки е Юсерин. Но знаем ли какво е това всъщност? Ако ви звучи като изкуствена химична формула, грешите! Q10 всъщност е част от организма ни – произвежда се в черния ни дроб. Този ензим е част от елементите, ключови за произвеждането на енергия на клетъчно ниво.

С други думи той е „отговорник“ за превръщането на хранителни вещества. Точно затова е и най-близкото до еликсир на младостта, което можем да намерим. Неговите количества в организма започват да спадат след 20-годишна възраст. След като навършим 50 години, се синтезира значително по-малко количество. Доказано е, че не съществуват храни, които да могат да ни дадат нужния прием на Q 10. Макар да има продукти, в които се съдържа, за да се осигури необходимия прием, е нужна прекомерна, нездравословна и дори невъзможна консумация.

Заради замърсената среда, в която живеем, в кожата ни се образуват увредени молекули – такива с липсващ електрон. Те са вид свободни радикали и предизвикват по-бързо стареене и ускоряват появата на бръчки. Борбата с тях е чрез естествени ензими, витамини и други антиоксиданти.

Коензимът, положен върху кожата, може да я направи по-гладка и да възвърне младежкия й вид много бързо. Затова е важно да използвате крем за лице Q 10. Той е силен антиоксидант, а освен това енергизира кожата и й помага да се възстанови и да възвърне в пълнота своите функции. Тъй като е мастноразтворим, проникването му в кожата е лесно и бързо. Коензимът предпазва клетките от външни влияния и подобрява енергийният им баланс. Употребата му е естествена стимулация за функциите на кожата и нейното самообновяване. Кожата е здрава, еластична и гладка. Можете да си вземете нощем крем, а може и да комбинирате с дневен крем. Препоръчително е да се започне употребата на подобна козметика между 25 и 30 годишна възраст.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Коензимът се продава и под формата на хранителна добавка, но приемът му трябва да е по лекарско предписание. Може да доведе до рязко спадане на кръвното, усложнения на диабета и други здравословни проблеми. Затова, ако нямате специални инструкции от лекар, залагайте на козметика с Q10 против стареене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *