Гълъбите в големите градове сеят смъртоносни болести, внимавайте!

Опасността идва от това, че болестта в първоначална фаза протича без симптоми

Болни гълъби в големите градове у нас сеят много опасни и дори смъртоносни болести, алармират епидемиолозите у нас.

Най-новата болест, която може да пипнете от градските хвъркати, е смъртоносна пневмония, която е много опасна за хората и се диагностицира много трудно, пише вестник „Монитор“.

По думите началника на клиниката по инфекциозни и екзотични болести към Военно-медицинска академия д-р Камен Плочев, безконтролното размножаване на гълъбите в градовете у нас е довело до увеличаване на случаите на заболяването в последните години.

Много хора все още не са сигурни точно от какво боледуват, тъй като заболяването най-често се открива твърде късно, когато вече е в напреднал стадий, а началната му фаза протича без никакви симптоми, заявява д-р Плочев.

За пневмония, пипната от заразен гълъб се ползват специфични антибиотици, а не се лекува с ординарните лекарства при обикновената пневмония.

Поради тази причина трябва да има изяснена диагноза, тъй като обикновено докторът изписва традиционни антибиотици, а болният се влошава все повече.

Заразата всъщност идва от много опасните хламидии по гълъбите.

Ако пневмонията, причинена от хвъркатите градски обитатели не се лекува навреме, се стига до опасно възпаление на белите дробове.

Хламидиите, които я причиняват, могат да увредят също и нервната и храносмилателната системи.

Слава Петрова

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *