Вижте какви ГМО храни е вероятно да се появят на пазара

След издаването на специална тарифа от „Държавен вестник” ще бъде напълно вероятно да се продават по сергиите и магазините гмо храни

В тарифата за таксите публикувана в „Държавен вестник” е оповестено, че таксата за издаване на разрешително за продаване на пазара на гмо храни, а също и за разрешаване на комбинация на гмо храни в другите хранителни продукти е 5800 лева.

Тази тарифа е одобрена от правителството на 12 ноември.

Този закон е приет през март 2005 г., но тогава предизвика бурни протести, защото гмо храните са напълно забранени в целия Европейски съюз по причина на липса на доказателства за това, че са напълно безвредни за хората и животните.

Доказано е обаче точно обратното, че те са много вредни –

от тях се получава безплодие, тайнствената Моргеланова болест, различни тежки заболявания, затлъстяване, рак.

Това се доказа от експерименти на френски учени и който ще се повтори от руски специалисти.

Всичко това се прави умишлено с цел да се намали населението на света чрез болести и други методи.

Освен това законите изискващи изкупуване само на семена от производителите на гмо, което прави фермерите зависими от тях и ги съсипва финансово.

Производителите трупат огромни печалби от продажбите на гмо семена и пестициди за тях.

Генно модифицираните организми се получават като се вкарат гени в генетичния апарат на даден организъм от друг.

Така интегрираните гени дават нови свойства на гмо.

Само, че той вече е друг организъм, а не мелез.

Например гени от риба се интегрират с гени на домати и ягоди, на куче с пъпеш, на овца с ябълка и съответно се получава, нещо непознато за нашата природа –

рибодомат, кучепъпеш и овчеябълка и т. н.

Според различни източници у нас често се продава гмо царевица и картофи.

Те могат да виреят на неподходящи за тях почви, да издържат на суша и отделят вещества, които ги предпазват от насекоми.

“Фигурин

Интегрираните гени на риба в домат – рибодомата, придават свойството на домата да не се разваля дълго време, за около 30 – 40 дни.

За съжаление у нас не винаги се изписва на етикета на опаковката дали продукта съдържа гмо.

В нета отдавна се пише за заговор на тайни общества манипулиращи политиците като чрез тях провеждат своите планове за световно господство и за намаляване на броя на жителите на земята чрез различни средства и едно от тях е храните с гмо.

Ще ви припомня само публикуваното преди във вестниците предупреждение от научните среди, че гмо е сериозна заплаха за пчелите.

А без тях се нарушава сериозно равновесието в природата и вследствие унищожаването на човека след изчезването на различни растения, които са зависими от пчелите за опрашването (ще бъдем лишени от плодовете им), други полезни насекоми като калинките и т. н.

Иван Петров

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *