Гроздовите семки заличават пораженията от химиотерапия

Антиоксидантите, дъбилните вещества и полифенолите в гроздовите семки помагат на онкоболни при химиотерапия

Гроздето е един от най-полезните плодове, но неговата могъща лечебна сила се таи най-вече в малките му семки, скрити в сърцевината на всяко зърно. Там има огромно количество антиоксиданти, дъбилни вещества и полифеноли, които правят гроздето и виното лечител за десетки болести, между които и най-страшната – рак.

химиотерапия

Антиоксидантите, дъбилните вещества и полифенолите в гроздовите семки помагат на онкоболни при химиотерапия

Австралийските учени от Колежа за агрикултури, храна и вино към Университета в Аделаида са изследвали лечебната сила на семките от грозде и са стигнали до заключението, че те значително увеличават ефективността от химиотерапия при рак на дебелото черво. Полезните вещества в семките също така намаляват появата на странични ефекти от коварната болест и от пораженията при подлагане на  химиотерапия.
Антиоксидантите, дъбилните вещества и полифенолите имат мощно противовъзпалително и противораково свойство и това ги прави силни в борбата с онкологичните заболявания.
Учените съветват екстрактът от гроздови семки да се приема като лекарство през устата, за да се намалят степените на възпаление и уврежданията на дебелото черво, предизвикани от химиотерапията, като по този начин помагат за възстановяването на организма. Опасната химотерапия не може да разпознае здравите от болните клетки и уврежда и поразява и двата вида. Тук е и мястото на екстракта от гроздови семки, които помагат за възстановяване на здравите.
Учените са сигурни, че екстрактът от семките на гроздето може да помогне също така и при лечение на други болести на червата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *