Как да се отървете от неприятните хемороиди?

След раждане жените често страдат от появата на хемороиди, които могат да бъдат и силно болезнени

Хемороидите представляват разширени кръвоносни съдове, които са разположени отвътре или отвън на ан*са. Половината от американците получават хемороиди, докато навършат 50-годишна възраст, но много малко от тях се лекуват.

Как да се отървем от болезнените хемороиди?

Причините човек да получи хемороиди могат да бъдат неправилни тоалетни навици, твърде голямо напрягане върху ректума, поради неправилна стойка, генетична предразположеност, застоялия начин на живот, след бременност при жените и други.

Преди да започнете да използвате скъпоструващите кремове за хемороиди и да прибегнете до оперативна намеса се обърнете към народната медицина. Ето една изпитана рецепта, която ще облекчи симптомите при хемороиди и дори ще ви отърве от досадните образования.

От всяка аптека или дрогерия можете да се снабдите със следните билки: стръкове пипериче, корени глухарче, стръкове овчарска торбичка, стръкове бял равнец, стръкове хвощ, стръкове бял имел, кори зърнастец и корени дилянка.

Две супени лъжици от билките се варят в половин литър вода пет минути. Пие се по една винена чаша преди ядене четири пъти дневно. Отделно можете да си направите и седящи вани със смрадлика. За целта една шепа смрадлика се вари в 2 л вода 15 минути. Препоръчват се също бани с борна киселина (също се купува от аптеката) – две супени лъжици от нея се разтварят в 1 литра гореща вода.

Ако имате хемороиди по-добре е да пиете повече течности, да консумирате повече баластни вещества и да се движите повече (разходки, гимнастика). От значение е още правилната поза в тоалетната, намаляване на времето за изхождане и напъване. Използването на стегнато бельо също допринася за дразнене и нисък мускулен тонус в тази област и създава условия за развитието на хемороиди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *