Хипертонични кризи и главоболие през април заради магнитни бури

Цели 8 магнитни бури ще ни морят през април, които причиняват високо кръвно налягане, лоша концентрация и главоболие

Ако през по-голямата част от април се чувствате разсеяни, кръвното ви създава проблеми, имате необяснимо главоболие или пък пулсът ви е учестен и се задъхвате, трябва да знаете, че за това ще бъдат виновни опасните магнитни бури, които ще ни атакуват. Специалисти са изчислили, че през този месец ще бъдем притеснявани от цели 8 магнитни бури, някои от които ще са в три последователни дни, което е огромно изпитание за човешкия организъм.
От Института по космически изследвания при БАН заявяват, че опасните магнитни бури ще бъдат на 8, 14, 15, 16, 20, 28, 29 и 30-и април.

магнитни бури

Цели 8 магнитни бури ще ни морят през април, които причиняват високо кръвно налягане, лоша концентрация и главоболие

48 часа преди всяка от тях, както и цяло денонощие след тях хората с хронични заболявания и по-лабилна психика ще се чувстват зле,Знае се, че магнитни бури предизвикват опасно повишаване на кръвното налягане, обостря кардиологичните неразположения, предизвиква агресия, стрес, води до лоша концентрация, главоболие, безсъние и обостряне на неврологични и храносмилателни заболявания, заявяват докторите. Те съветват хора с хронични болести и по-възрастните хора да не излизат от къщи, ако имат такава възможност, както и да се претоварван физически и психически.
В дните с магнитни бури не бива да се прекалява с алкохол, цигари и хранене.
За да се облекчат оплкванията, пийти отвари и чай от маточина, валериан, мента, мащерка, жълт кантарион и шипки.
Чувствителността към магнитни бури е сигнал за наличието на по-сериозно заболяване, затова всеки, който не се чувства добре при такива атмосферни влияния, е добре да се прегледа при лекар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Хипертонични кризи и главоболие през април заради магнитни бури

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *