Храни, богати на омега-3 мастни киселини, спасяват от депресия

При депресия яжте храни, богати на омега-3 мастни киселини

В съвременния забързан и стресов век, в който живеем на бързи обороти, много хора дори не забелязват, че страдат от различни психологически болести.

Много от нас дори не подозират, че може да таят в себе си станалата много модерна напоследък депресия.

Знае се, че това е болест на мозъка, която се причинява както от преживян стрес, така и от непрекъснатата неудовлетвореност от живота, липса на самочувствие и дори любовно разочарование.

И вместо да се предадем и да гълтаме хапчета, пълни с химия, докато все още не сте потънали напълно в лепкавата прегръдка на опасната депресия, можете да си помогнете и чрез природни средства срещу нея.

На първо място е храненето.

Американският психолог Давид Серван-Шрайбер е доказвал чрез многобройни изследвания,

че храни, богати на омега-3 мастни киселини помагат за възстановяването на мембраната на невроните в човешкия организъм и по този начин подобряват психическото здраве.

Най-богатата храна на омега-3 е рибата.

Яжте колкото може повече скумрия, аншоа, сардини, сьомга, рибата тон, пъстърва.

омега-3 депресия

Освен това полезните мастни киселини се намират в орехите, тиквата, полезните масла като зехтин, ленено масло и прочие, както и в боба, спанака, броколите.

Добре е солта да се ограничи и да не се отказваме от едно-две блокчета шоколад, които оправят настроението и подобряват паметта.

Срещу депресия можете да се борите и чрез спорт. Не е необходимо да поставяте световни рекорди, но може да потичате, да покарате велосипед, да отидете на разходка сред природата.

Тези малки жестове към уморената ви психика, ще ви помогнат много в борбата с депресията.

Още Народни рецепти против депресия

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *