Ето някои храни препоръчани от д-р Оз за пъргав ум

Препоръки на известния американски специалист за здраве на тялото и за пъргавината на ума

 

Някои от начините за поддържане на ума включват решаването на кръстословици или други подобни занимания за ума. Но ако не ви се занимава с тях, не се насилвайте има и друго по-добро решение и то е в покупките, които правите всеки ден.

Д-р Оз препоръчва някои храни за пъргав ум.

Д-р Оз препоръчва някои храни за пъргав ум.

Д-р Мехмед Оз изброява 5 основни храни, които са много важни за поддържането на мозъчната дейност в добра форма.

Те са полезни не само за мозъка, но и за здравето на организма ни. Американският специалист по здравословно хранене препоръчва да ядем всеки ден от тях:

Яйца. Тази вкусна храна съдържа много селен – минерал, антиоксидант, който запазва мозъка от стареене и даже го подмладява при редовна употреба. Да се съобразяваме обаче и с високото съдържание на холестерол.

– Боровинки. Съдържат полезни вещества, които предпазват от развитие на Алцхаймер и преждевременно остаряване на мозъка.

– Броколи, зелена салата, зеле. Доктор оз съветва да приемаме по 3 пъти на ден от тези зеленчуци, защото те предпазват отслабването на мозъчната дейност.

Сьомга. Тя е една от рибите с най-богат източник на омега-3 мастни киселини, които помагат много за забавянето стареенето на мозъка.

Горчица. Полезното действие на горчицата се състои в подправката куркума, съдържаща се в нея. Достатъчно е една лъжичка не ден, за да се активират гените, които отговарят за прочистването на мозъка от излишните затормозяващи го вещества.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *