И в наша клиника вече правят безкръвни операции на носни полипи

Чрез нова модерна техника отстраняването на носните полипи се прави по безкръвен начин и под директен контрол

Безкръвни операции на полипи в носа вече правят и в наша софийска клиника. Досега тези операции са се извършвали по много мъчителен начин, но с новата апаратура, която са закупили в „Софиямед” тази интервенция вече е модерна и безкръвна. Преди дни в болницата е била извършена първата в България операция за безкръвно премахване на носни полипи в отделението по УНГ болести, пише „24 часа”.

И в наша клиника вече правят безкръвни операции на носни полипи

И в наша клиника вече правят безкръвни операции на носни полипи

Екипът, под ръководството на д-р Иван Йорданов е използвал модерна техника – носен ендоскоп и „Коблатор”- Аrthrocare. Той позволява отстраняването на носните полипи по безкръвен начин и под директен контрол. Друго важно е, че с предишната техника не е можело да се достигне толкова голям обем, както с новата.
Оперираният пациент е престоял в клиниката само един ден, а дишането през носа се е възстановило още на следващия ден. Лекарите са категорични, че с новия метод на пациентите се спестяват опасните странични ефекти от досега прилаганите конвенционалните техники.
Полипите в носа са хронично заболяване и може да се изразява като хронични хреми, ринити, синузити, наличие на бактериални или гъбични инфекции. Подобни болести причиняват затруднено носно дишане, което от своя страна води до сериозни нарушения и заболявания на дихателната и сърдечносъдовата системи.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *