Идеи за премахване на петна от пот с домашни средства

Няколко решения за премахване на потните петна с натурални продукти

Много често може да се случи да се изцапат дрехите с петна от пот. Препаратите продавани за тази цел може да повредят тъканите на вашите дрехи. Предлагаме ви няколко натурални решения за тази цел. Ако тъканите ви са от фини материи първо изпробвайте на малка част от нея, която не се вижда. С тези няколко решения може да избегне скъпите сметки за химическо чистене за дрехите, които имат потни петна.

Веро. Разтваря се една част от него и две части кислородна вода. Първо изтъркайте тази чат от дрехата, която има потно петно. След това накиснете за един час дрехата в същия разтвор и я изперете.

Едно от средствата за премахване на потните петна е лимонов сок и вода.

Едно от средствата за премахване на потните петна е лимонов сок и вода.

Сол. 4 супени лъжици сол разтворете в в литър топла вода. С гъба нанесете сместа върху петното и изплаквайте докато изчезнат петната.

Аспирин. Опитайте да махнете потните петна от дрехите си с аспирин като стриете 2 таблетки на прах и ги разтворите в чаша топла вода. След това накиснете дрехите с потните петна в този разтвор за около 2-3 часа и ги изперете.

Оцет. С него може да се премахнат освен потни петна и следи от дезодоранти. Трябва само да излеете малко оцет върху изпотената дреха и да го втриете, след това може да я изперете заедно с другите дрехи.

Сода. 4 лъжици сода се разтварят в ¼ чаша топла вода. Получава се паста, която се разнася върху петното и се оставя да престои два часа. Остава само да се изплакне дрехата, а ако е с много упорити петна може да се сложи и малко оцет и да се изпере.

“Фигурин

Лимони. Натъркват се дрехите със смес от равни части лимонов сок и вода.

Студена вода. В самото начало на поява на петна от пот върху дрехите може да ги премахнете и само със студена вода като ги разтриете под течащата вода на чешмата. Не се препоръчва топла вода, ако вече са станали жълти на цвят петната от пот.

Амоняк. Първо накиснете дрехите с петна от пот в смес от равни части амоняк и вода и след това може да ги изперете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *